Görüş Bildir
Haberler
Neden Şiddeti Meşrulaştırıyorsunuz?

Neden Şiddeti Meşrulaştırıyorsunuz?

Burçak Cürül Öztürk
15.01.2014 - 19:21 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 20:10

Neden Şiddeti Meşrulaştırıyorsunuz?

DÖKH ( Demokratik Özgür Kadın Hareketi ) ve Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, bugün Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde erkek şiddetine karşı yaptıkları eylemde “Yasta değil, isyandayız” dedi.

Okunan basın açıklamasında erkeklerin devletin yasalarından ve toplumsal gericilikten aldığı güçle öldürmeye ya da öldürmeye teşebbüse devam ettiği belirtilirken, medyaya da şiddeti neden meşrulaştırdığı soruldu:

“Popüler kültür, medya hiç olmadığı kadar cinsiyetçi hiç olmadığı kadar kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini meşrulaştırıcı vaziyette. Öyle ki kadın arkadaşlarımızın maruz kaldığı vahşet karşısında bazı yayın organları ‘bıçaklayan kocanın elinde de kesik olduğu görüldü’, ‘arayıp kendini ihbar etti’, ‘seviyordum dedi’, ‘aldattı’, ‘öfkelendi, öldürdü’ ve daha nice haberler yapmakta.

“Soruyoruz: Bunu yazmaktaki amacınız nedir? Ceza indirimi yapan yargıya ortaklık etmek mi? Kadının maruz kaldığı şiddeti yayınlarken aldığınız reytingi, şiddet uygulayanın duygusal hali ile bütünleştirerek reytinglerinizi arttırmak mı? Vahşetin nasıl gerçekleştiğini ayrıntısıyla yayınlayarak katillere yöntem öğretmek mi?”

Şiddeti meşrulaştıran medya organlarını deşifre edeceklerini söyleyen kadınlar, herkesi bu medya organlarını boykota çağırdı.

Açıklamada son günlerde gerçekleşen erkek şiddeti vakalarından örnekler verildi:

  • 20 Aralık’ta Mersin’de E.E. eşinin uyuşturucu, gasp bataklığını ortaya koymak istediği için evliliği boyunca sistematik işkenceye maruz kaldı ve intihar süsüyle 7.kattan atılarak katledildi.

  • 27 Aralık’ta Adana’da İ.K. 6 ay önce boşandığı eşi E.A.’nın kollarını kesti ve onu vahşice katletmek istedi,

  • 9 Ocak’ta Hewler’de Mülteci bir ailenin çocuğu olan 16 yaşındaki S.M., 6 kişinin tecavüzüne maruz kaldı,

  • Yine 12 Ocak’ta Şırnak merkezli üç ilde yapılan fuhuş operasyonunda 8 asker tutuklandı ve toplu tecavüzlerin sorumlusu devletin kadın politikası bir kez daha ortaya çıktı.

  • 13 Ocakta Tarsus’ta D.D. boşanmak istediği eşi H.D.’yi adliye bahçesinde 13 yerinden bıçaklayarak katletti. 

BİA Haber Merkezİ

Kaynak: http://bianet.org/bianet/kadin/152842...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0