Görüş Bildir
Haberler
Neden Olduğunu Henüz Çözemesek de; Demlikte Kalan Çayın Mucizevi Faydaları!

etiket Neden Olduğunu Henüz Çözemesek de; Demlikte Kalan Çayın Mucizevi Faydaları!

Millet olarak en fazla tükettiğimiz içeceklerden birisidir çay. Fazla fazla tükettiğimiz için de fazla fazla israf ediyoruz. Bir evde yeri geldiğinde 3-4 demlik çay tüketip, her demleyişimizde yeni çay kullanıyoruz. Haliyle demlikte kalanı da çöpe atıyoruz. İşte artık onları atmayın çünkü demlikteki çayın çare bulamadığı bir ölüm var galiba. İşte demlikte kalan çayın faydaları!

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılda ortalama bir haftamızı deniz, kum, güneş ve bilimum sulu aktivitelere ayırabildiğimiz için tüm benliğimizi güneşe teslim etmek ve bronzlaşmak istiyoruz.

Haliyle ilk günün akşamında piliç çevirme oluyoruz. İşte demlikteki çay burada devreye giriyor. Sürün, acınızı hafifletin.

Evimizdeki ortalama medeniyet göstergelerinden ve doğayla kurduğumuz ilişkinin sembolü çiçeklerimize keyifle su veririz.

Ancak daha hızlı büyüsün, her gördüğümde boy atsın istiyorsanız yapmanız gereken şey basit. Salonda ailece ailece içilen akşam çayının sonunda çaydanlıktaki demi saksılara dökmek.

Taze demlenmiş çay, çilekeş analarımızın en büyük ve en yorucu işlerinden biri olan yer temizliği için de muhteşem bir çözüm ortağıdır.

Demleyip içtiğiniz poşet çayları yer silme kovasına koyun. Sonrasında mobilyalarınızın tozunu bu kovaya batırdığınız yumuşak bir bezle sildiğinizde değişimi siz de göreceksiniz.

Diş etleriniz mi ağrıyor, dişçiden mi korkuyorsunuz?

Diş eti kanamanız varsa ya da dişiniz çekildikten sonra diş etlerinizde ağrı olduysa soğuk su ile ıslattığınız çay poşetini acıyan yere uygulayabilirsiniz.

İnanmazsınız ama şömine temizliğinde de kullanılır.

Evet burayı okuyan birçok kişinin şöminesi yok, hatta bir kısmımız hayatımız boyunca görmedik bile. Ancak olur da birgün şömineye denk gelirsiniz, yakmadan önce çevresine bi' çay suyu dökün ki yakarken küller uçuşmasın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnanmayacaksınız ama ayna temizliğinde de, demliğinizde kalan o son çay suları işe yarıyor.

Yapmanız gereken, çayın son kalan demini soğuk suyla buluşturup, bir bezle aynanızı silmek.

Yemeğe de katkı sunmasa olmaz tabi sevgili demlikte kalan çay

4 yemek kaşığı çayı, ılık su ile 5 dakika demleyin. Demi süzdükten sonra yarım bardak esmer şekerle karıştırın ve şeker çözülene kadar bekletin. Bu arada eti, tercihinize göre soğan, sarımsak, baharatla aynı kaba yerleştirin. Üstüne biraz önce çayla yaptığınız karışımı ekleyin ve daha önceden ısıttığınız fırına koyun. Sonuç; yumuşacık bir et.

Ayak kokusunu bile geçirmesine kaç puan peki?

Çayla ılık suyu iyice karıştırın, ayaklarınızı bu karışımlı suda 20 dakika kadar bekletin. Siz yine de deneyin.

Göz altı torbalarına elveda deme zamanı

Gerçi bunu düzenli uykuyla da yapabiliriz ama yapmıyoruz. Bunun yerine türlü kozmetik ürünleriyle birlikte bir de alternatif çözümümüz var: Tabi ki kullanılmış demlik poşet çay! Yine ılık suyla karıştırıyoruz ve 20 dakika boyunca gözlerimize sürüyoruz. Şaka değil, mikrop da kırar bu arada.

Olmazsa olmazdı: Saçlarımız için de doğal çözüm

Hanımlar! Saçı bir kere boyattınız ve artık ipin ucu kaçtı, doğal renginize dönemiyor musunuz? Artık döneceksiniz. 😉 

3 adet poşet çayı bir bardak suda demleyin. Taze veya kuru şekildeki 1'er yemek kaşığı adaçayı ve biberiyeyi de çaya ekleyin. Bu şekilde 1 gün bekletin. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu karışımı uygulayın ve durulamadan bir havluya sarın. Saçlarınızı doğal haline döndürmek için bu uygulamayı birkaç kez tekrarlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
63
35
18
15
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hoshimi hanaya

Ayak kokusu gifleri ne öyle gülmekten öldüm gshdbsjsbdk yerim sizi şapşik minnoşlar hshshs

Lemniscate

Doğal rengine döndürmek için çay demişler uygulayıp sonuç alan var mı? Bikaç gündür bunun için yöntem arıyordum, karşıma çıktı ama işe yarar mı acaba? 🤔

Roronoa Zoro

Saçlarını boyattın ve şu an doğal rengine mi dönmek istiyorsun?

Deneri

Kizaran gozunuze ılıtılmış cay damlatin efsanevi...