Church'ün konu hakkındaki yorumları, birçok genetikçiyi ve insan klonlanmasına karşı insanı şaşırtacak şekilde: "Her tür memeliyi klonlayabiliyoruz ve bir insanı da klonlayabilmemiz en az bu memeliler kadar mümkün. O zaman neden yapmıyoruz?" diye soruyor ve ekliyor: "Neandertaller bizden farklı düşünüyor olabilirler. Beyin hacimleri bizden daha fazlaydı. Bizden daha zeki bile olabilirler. Eğer ki küresel bir hastalıktan kurtulmak ya da bu gezegenden kaçıp gitmek gerekecek olursa, farklı bir düşünce tipinin bize çok faydalı olacağını düşünüyorum. Öyle ki onlar, belki de bir yeni-Neandertal kültürü yaratıp, politik bir güç haline bile gelebilirler! Buradaki asıl amaç çeşitliliği arttırmaktır. Eğer toplum için kötü bir şey varsa, o da düşük çeşitliliktir."
Church, bu konuyu son kitabı olan Yeniden Yaratma: Sentetik Biyoloji Doğamızı ve Bizi Nasıl Yeniden İcat Edecek isimli kitabında tartışıyor.
Church, daha eski insan türlerini veya Jurassik Park'ın konusu olan dinozorları yeniden yaratmayı olanaksız görüyor, çünkü antik DNA'nın ömrü en fazla 1 milyon yıl geriye gidiyor. Daha öncesinden elde edilen fosillerden DNA çıkarmak mümkün değil.
Röportaj verdiği magazine şu sözleri söyleyerek okurlarını heyecanlandırıyor: "Hücrelerinizi genetik mühendisliği ile yeniden inşa ederek kanser riskini düşürebiliriz. Bunu bir kere başarabildik mi, hücrelerinize kendilerini yeniden yaratma imkanını sağlayabilir ve yaşlanmanızın ihtimalini düşürebiliriz."
Kaynak: http://paylasman.com/content/see/645/?fb...
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın