Görüş Bildir
Haberler
Ne Zaman İhtiyaç Duyacağımız Hiç Belli Olmaz: Doğal Afetlerde Kullanmak İçin Telefonunuza İndirebileceğiniz Uygulamalar

Ne Zaman İhtiyaç Duyacağımız Hiç Belli Olmaz: Doğal Afetlerde Kullanmak İçin Telefonunuza İndirebileceğiniz Uygulamalar

Mia Zona
30.10.2020 - 21:25

Bu uygulamaları umarız hiçbir zaman kullanmanız gerekmez ama yine de telefonda durmalarında fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bridgefy

1. Bridgefy

Bridgefy'de mesajlaşmak için internete veya hattınızın çekmesine gerek yok. Yalnızca Bluetooth'u kullanarak 100 metre yakınınızdaki kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra yalnızca profilinizi oluştururken internete ihtiyaç duyarsınız. Ayrıca kişi eklemenize gerek yoktur, çevrenizdeki diğer kullanıcılar otomatik olarak algılanır.

2. Whistle

2. Whistle

Herhangi bir düdük sesi uygulamasını indirerek enkaz altında kalma durumunda sesinizi çevrenizdekilere duyurur ve yer tespitini kolaylaştırabilirsiniz. Her telefonun ses seviyesi değişik olduğu için birkaç farklı düdük sesi uygulaması indirerek hangisinin daha yüksek ses çıkardığını deneyebilirsiniz.

3. Güvendeyim

3. Güvendeyim

AKUT'un uygulaması olan Güvendeyim, deprem, sel veya diğer acil durumlarda sevdiklerinizin güvende olup olmadığından emin olmanızı sağlar. Uygulamayı kullanmak için yakınlarınızın telefon numarasını eklemek dışında internete ihtiyacınız olmaz. Butona bastığınızda numarasını eklediğiniz kişilere SMS yoluyla tahmini konumunuz iletilir.

4. HeyTell

4. HeyTell

Düşük veri kullanımı ile çalışan HeyTell sayesinde tek bir tuşa basarak yakınlarınızla sesli mesajlaşabilir veya uygulamayı telsiz olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz konuşma anında konumunuzu da paylaşabilirsiniz.

5. Güvendesin

5. Güvendesin

Yalnızca App Store üzerinden indirilebilen Güvendesin uygulaması sayesinde tek bir tuşa basarak sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirebilirsiniz. Ayrıca uygulamada üç yardımcı buton da var. Flaş düğmesine basarak aralıklı olarak flaşın yanıp sönmesini sağlayıp ekiplerin yerinizi tespit etmesini sağlayabilirsiniz. Basıldığında yüksek bir ses çıkaran zil düğmesi de yer tespiti için kullanılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zello PTT Walkie Talkie

6. Zello PTT Walkie Talkie

Arama şebekesinde sorun olma ihtimaline karşı yalnızca internet bağlantısı kullanarak sevdiklerinizle bu telsiz ile iletişime geçebilirsiniz.

7. Red Panic Button

7. Red Panic Button

Kırmızı panik butonuna bastığınızda seçtiğiniz telefon numaralarına konumunuz SMS veya e-posta olarak gönderilir. Kırmızı panik tuşuna daha rahat ulaşabilmek için telefonun ekranına ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayı akıllı saatinizde de kullanabilirsiniz.

8. Life360

8. Life360

Aile üyesi olarak eklediğiniz kişilere acil durumlarda uyarı ve konum bilgisi gönderebilirsiniz. Ayrıca o sırada arama yapma imkanınız yoksa uygulama sizin yerinize eklediğiniz kişilere arama bildirimi gönderiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
19
8
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın