Görüş Bildir
Haberler
Ne Zaman Emekli Olurum? Emeklilik Zamanı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ne Zaman Emekli Olurum? Emeklilik Zamanı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
01.09.2021 - 10:02

Çalışan tüm vatandaşların merak ettiği konulardan biri de ne zaman emekli olurum sorusu oluyor. 4A, 4B ve 4C sigorta sistemlerinin her hangi birine bağlı olarak çalışan kişilerin emekliliğine dair bilgiler de değişebiliyor. Sigorta başlangıç tarihi gibi çeşitli kriterlere bağlı emeklilik zamanını internet üzerinden hesaplamak mümkündür. e-Devlet sistemi veya Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi web sayfasından ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını öğrenmek oldukça kolay. İşte ne zaman emekli olurum, emeklilik zamanı sorgulama nasıl yapılır? sorusuna dair tüm yanıtlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma hayatı uzun soluklu olduğunda bir hayli yorucu olabiliyor. Herkesin hayali olan emeklilik belli kriterlere bağlı olarak değişebiliyor. Sigorta başlangıç tarihi gibi emeklilik zamanını belirleyen bazı faktörler, vatandaşların ne zaman emekli olacağını öğrenmesinde yardımcı oluyor. Peki, ne zaman emekli olurum? Emekliliğime ne kadar kaldı? Emeklilik zamanı sorgulama nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM? EMEKLİLİK ZAMANI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Milyonlarca sigortalı çalışanın ne zaman emekli olacağını öğrenmesi oldukça basit. Emekli olacağınız günü hesaplamak için internet üzerinden bir kaç adım izlemek yeterli oluyor. Bu adımlar;

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sitesi üzerinden emeklilik zamanını sorgulamak için;

  • Öncelikle tarayıcınızdan SGK e hizmetler resmi web sayfasına girin (e-SGK)

  • Ardından açılan ana sayfada üstte yer alan kategorilerden 'Vatandaş' yazan kategoriyi seçin.

  • Açılan sayfada aşağıda 'Ne Zaman Emekli Olurum?' başlıklı kategoriye gelerek alttaki bağlı bulunduğunuz sigorta sistemlerinden (4A, 4B, 4C gibi) birini seçin.

  • Yönlendirildiğiniz sayfa ne zaman emekli olurum uygulaması olup aşağıdaki sayfa resminin üzerine tıklayın.

  • Ardından yönlendirildiğiniz sayfada sizden bazı bilgiler istenir. bu bilgileri doğru bir şekilde girerek en sonda 'Emeklilik Hesapla' butonuna basarak ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden emeklilik zamanı sorgulamak için;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasına giriş yapın.

  • Ardından açılan e-Devlet giriş sayfasında kimliğinizi doğrulamadıysanız kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayın.

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip ardından 'Giriş' butonuna basmanız yeterlidir. (Eğer hala bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasında en üstte bulunan arama çubuğuna basarak Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim? (Sosyal Güvenlik Kurumu) yazarak arama işlemini devam ettirin.

  • Açılan sayfada sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde girerek 'Sorgula' butonuna basın.

  • Normal şartlarda ne zaman emekli olacağınızı ekranda görebilirsiniz. Fakat bilgiler çeşitli durumlara göre farklılık gösterebilmektedir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın