Görüş Bildir
Haberler
Ne Turabi Ne Cemalcan! İşte Aylarca Yemek Bulamasa da Hayatta Kalabilen Doğanın Gerçek Survivorları

Ne Turabi Ne Cemalcan! İşte Aylarca Yemek Bulamasa da Hayatta Kalabilen Doğanın Gerçek Survivorları

R.G.
15.06.2021 - 15:31

Acil bir işiniz çıktı ve evinize dönemiyorsunuz. Evinizde beslediğiniz kedi, köpek veya kuş ne kadar aç kalabilir? 'Hayvan bunlar, ben dönene kadar rahat rahat birkaç gün dayanır.' diyorsanız az sonra okuduklarınıza inanamayacaksınız. Aylarca hatta yıllarca yemek yemeden dayanabilen hayvan türlerini sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Köpek Balıkları

1. Köpek Balıkları

Denizin derinliklerinde gezinip sürekli bir şeyler avladıklarını düşündüğünüz köpek balıkları şaşırtıcı bir şekilde 10 haftaya kadar aç kalabiliyor. Üstelik bu açlık onları güçsüzleştiriyor sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Tam tersine açlık duygusu bu canlının avlanma güdülerini ve kabiliyetlerini geliştiriyor.

2. Örümcekler

2. Örümcekler

Örümcekler ördükleri ağlara takılan diğer canlılarla besleniyorlar ancak 'Ne oldum değil, ne olacağım?' diyen bu canlı türü ağlarına takılan avlarını hemen tüketmez ve stoklar. Tüm bu tedbirlerine rağmen ağlarında hiç stok kalmayan örümcekler 3ila 4 aya kadar açlığa dayanabiliyorlar, hatta bazı türleri var ki bir yıl aç yaşayabiliyor.

3. Timsahlar

3. Timsahlar

Timsahlar da örümcekler gibi stokçu canlılar ancak onların stokladığı şey avları değil, enerjileri. Vücutlarındaki kaloriyi en verimli şekilde kullanmak için çok yavaş hareket eden hatta uzun süre hareketsiz duran timsahlar hiçbir şey yemeden aylarca hayatta kalabiliyorlar.

4. Kurbağalar

4. Kurbağalar

Kurbağalar hem suda hem karada yaşayabilirler ve çoğunlukla geceleri avlanırlar. Bu kadar küçük bir canlının hem suda hem karada yaşayabilmesi yeterince hayranlık verici değilmiş gibi tahmin edin, açlığa dayanma süreleri ne kadar? Haftalarca hatta aylarca! Üstelik bazı kurbağa türlerinin 16 aya kadar (neredeyse bir buçuk yıla yakın!) aç kalabildikleri keşfedilmiş.

5. Penguenler

5. Penguenler

Penguenlerde bazı işler biz insanlardan oldukça farklı yürüyor. Erkek penguenler yumurtaların üzerinde oturup yumurtaları sıcak tutmakla görevliyken dişi penguenler kendileri ve aileleri için avlanmakla görevli. Bu avlanma işlemi umulduğu kadar hızlı ve kolay olmuyor. Neyse ki penguenler 2 ila 4 ay midelerine hiçbir şey girmeden hayatta kalabiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayılar

6. Ayılar

Hepiniz 'Nerelerdesin, ayı gibi kış uykusuna mı yattın?' tabirini bilirsiniz. Kış uykusuna yatan ayılar bizler gibi dışarıdan yemek sipariş edemiyor elbette. Ayılar bu mevsimde yaklaşık 100 güne kadar aç kalabiliyorlar.

7. Develer

7. Develer

Soğuk koşullarda yaşayan penguenler ve ayıların tersine bünyesi çöl sıcağında yaşamaya uyum sağlamış develer de aç kalma süreleriyle sizleri şaşırtabilecek türler arasında. Bu tür 50 derecenin üzerindeki sıcaklara rağmen iki haftaya kadar beslenmeden hayatta kalabiliyor!

8. Yılanlar

8. Yılanlar

Soğuklardan oldukça etkilenen bir diğer tür de yılanlar. Soğuk koşullarda hayatta kalmak için metabolizma hızlarını yüzde 70'e kadar azaltabilen yılanlar aylarca açlığa dayanabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
33
23
5
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın