Görüş Bildir
Haberler
Otantik Biri Olmak

Otantik Biri Olmak

yvztrkmn
25.09.2015 - 15:05

Otantik biriyle karşılaştığınızda, tamamıyla kendi iç dünyası aracılığıyla yaşamayı öğrenmiş biriyle karşılaşmış oluyorsunuz.

Onlar toplumsal baskıların, sanki ne yapacaklarının programlandığı bir komut dosyası gibi hayatlarını yönetmesine izin vermezler.

Otantik biri olmak kolay değildir. Tüm hayatınızı gözden geçirmeli ve varlığınıza yeni bir biçim kazandırmalısınız. Eski alışkanlıklarınız, arkadaşlarınız bu yaşam biçiminize ters düşebilir.

Fakat endişelenmeyin. Otantik biri olma yolunda gelişiyorsunuz. Hissettikleriniz otantik varoluşun büyüme ağrısından başka bir şey değil.

Otantik insanların diğerlerinden farkları nelerdir?

Kaynak: http://gazetecadde.net/ne-kadar-otant...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllarında ne varsa bunu kararlı bir şekilde söylerler, asla öfkeli bir biçimde değil. Bazı insanlar onlara katılmıyor olabilir ama bu onlar için sorun değildir.

Kariyerlerinde kendi istedikleri yolda ilerlerler, ailelerinin veya arkadaşlarının onlar için iyi olduğunu düşündüğü yolda değil. Paraya değil, mutluluğa dayalı seçimler yaparlar.

Birçok insanın adım atmaktan bile korktuğu bir yolda ilerlemekten korkmazlar. Aslında onlar için bu seyahat daha rahatlatıcı ve canlandırıcıdır.

Başkalarına aşık olmadan önce kendilerini sevmeyi öğrenirler. Kendileri gibi olmak için kimseden izin almalarına ihtiyaçları yoktur. Başka biri gibi olmak istemezler.

Sorunlarını kendi yöntemleriyle çözerler. Ama eğer toplumun daha iyi bir çözümü varsa, bu çözümü uygulamakla ilgili sorunları yoktur.  Onlar otantik insanlardır, asi insanlar değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kişisel olarak algılamazlar. Olumsuz yorum ve eleştiriler otantik insanlar için kalp kırıcı değildir. Bu, ne düşünüldüğünün umurlarında olmadığı anlamına gelmez. Yapıcı eleştirilere açıktırlar. Yapıcı eleştiriler ile yıkıcı eleştirileri iyi ayırt edebilirler.

Gerçek arkadaşlıkları vardır. Derin konuşmalara girebilecekleri, duygusal bağ kurabildikleri arkadaşlar isterler. Sansasyonel haberlere ve dedikodulara harcayacakları vakitleri yoktur.

Kalplerinin sesini dinlerler. İsterseniz siz de onların kalplerinin sesini dinleyebilirsiniz. Ancak bu sesi duymamazlıktan gelmelerini beklememelisiniz.

Kimsenin kötülüğünü istemezler. Kendileri için ne istiyorlarsa sizin için de aynısını istediklerinden emin olabilirsiniz.

Otantik insanlar dış görünüşten çok insanın kişiliğine önem verirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonuç olarak, ya hiç olup sahte bir hayat sürüp yabancılaşırız, ya da otantik olma cesaretini gösterip doğaya, kendimize ve diğer insanlara açık oluruz. Seçim bizim…

Kaynak: http://gazetecadde.net/ne-kadar-otant...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın