Görüş Bildir
Haberler
NBA Takımlarından Google Glass'lı Maç!

NBA Takımlarından Google Glass'lı Maç!

Onedio Medya
24.01.2014 - 18:19 Son Güncelleme: 24.01.2014 - 18:25

Nba Takımlarından Google Glass'lı Maç!

Google Glass'la yayınlanan bir spor mücadelesi neye benzer? Cevabı bu iki dev takım, bugün verecek!

Sacramento Kings , kendi sahasında Indiana Pacers 'a karşı oynayacağı maçta Google Glass ile canlı yayın yaparak, profesyonel takımlar arasında bu teknolojiyi kullanan ilk takım olacak. Google Glass yayını, takımın taraftarlarının arena içindeki deneyimlerini daha iyi gösterebilmek için kullanılan en yeni teknoloji olacak.

Sacramento Kings,Silikon Vadisi'ndeki yazılım şirketi CrowdOptic ile ev sahipliği yapacakları Sleep Train Arena'daki maçı dev ekrandan Google Glass aracılığı ile canlı yayınlayacaklarını duyurdu. Bu gelişmeyle, Sacramento Kings profesyonel takımlar arasında bu teknolojiyi kullanacak ilk takım olacak.

Sacramento Kings'in 24 Ocak'ta kendi sahasında Indiana Pacers'a karşı oynayacağı maçta ilk Google Glass yayını yapılacak. Takım bu teknolojiyi 12 Ocak'ta ev sahipliğini yaptığı Cleveland Cavaliers maçında test etmiş ve sosyal medya üzerinden #KingsGoGlass adıyla yayınlanan bir fragman ile paylaşmıştı.

Bu teknoloji sayesinde takımın maskotu Slamson'ın, takımın dansçılarının, yan çizgide bekleyen muhabirlerin ve maçın en yakınındaki kişilerin taktığı Google Glass aracılığıyla canlı yayın yapılacak ve taraftarlar ister arenanın içinde, ister evlerinde olsunlar, maçı onların gözlerinden izleyebilecekler.Bir yazılım platformu olan CrowdOptic tarafından desteklenen bu deneyim, Google Glass üzerinden gelen gerçek zamanlı görüntülerin analizini yaptıktan sonra onları içerik ve kalitelerine göre sınıflandırıp yalnızca en yüksek kalitedeki canlı görüntüleri arenanın içindeki ekrana yansıtılmasıyla gerçekleşiyor.

CrowdOptic'in mobil ve giyilebilir cihazların hedeflerini anlık analiz edebilmesi, takımın gelecekte de stadyum hizmetleri için kullanılabilecek mobil uygulamalar ve ayrıcalıklardan, taraftarların mobil cihazları ile kontrol edebilecekleri yayınlara kadar teknolojik açıdan geliştirilmiş ek hizmetler sunabileceğine de işaret ediyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/nba-taki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0