Görüş Bildir
Haberler
NATİVE ADVERTİSİNG NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

NATİVE ADVERTİSİNG NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Uğur Uğurcan
16.01.2015 - 21:58 Son Güncelleme: 16.01.2015 - 22:38

NATİVE ADVERTİSİNG NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Native Advertising nedir? Native advertising dijital pazarlamacıların son dönemlerde kullandığı yeni bir doğal reklam modeli. Türkçe karşılığı doğal olan doğal reklam olarak ifade edebileceğimiz bu reklam modeli 2015 yılından itibaren daha çok kullanılacak gibi.

Kullanıcılar artık gerçekten banner, splash gibi kullanıcıları ilgilendirmeyen reklam türlerinden oldukça sıkıldı. Kullanıcıların internet sitelerinde artık bilgi düzeyleri daha çok arttı ve ilgi çekmeyen reklamlara tıklama oranları bir hayli düştü. Şimdi internet sektöründe çok ses getirecek bir reklam modeli var. Aslında bu reklam modeli çok öncedende vardı yalnız bir isim verilmemişti.

Native advertising nerelerde kullanılır? 

İnternetin olduğu her web sitesinde kullanılır. Bunun bir sınırı olmamak kaydıyla bir internet sitesinde ilgili içerikle alakalı video reklam, metin reklam şeklinde de olabilir. Native advertising reklam dünyasında çok ses getirecek. Reklamverenler bütçelerinin bir kısmını yavaş yavaş bunlara harcamış şu anda. Örnek olarak bir internet sitesine girdiniz. Bir elbise arıyorsunuz. 2015 elbise modelleri isimli içerikte bir e-ticaret sitesinin videosu var ve bu tamamen içerikle ilgili. Kullanıcı bu videoyu büyük oranda izleyecektir. İşte bu bir doğal reklamdır. Bunu ücretli bir şekilde web sitelerinde yapabilirsiniz. İnsanları sıkmayacak şekilde onları hedefleyerek verilen bu reklamlar günümüzde artık yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

İçerik pazarlamasının günümüzde yavaş yavaş daha çok duyulmasıyla beraber 2015 yılı içerisinde bu kelimeyi 10larca kez duyacağız. İçerik pazarlamasına önem veren web siteleri veya bloglarda native advertising şu zaman içinde daha çok kullanılacak gibiye benziyor. Şimdi yavaş yavaş Yemeksepeti gibi bir çok şirketin kendine ait satın aldığı veya açtığı blog web sitesi mevcut. İçerik pazarlamasıyla birlikte reklam dahi fark edemeyeceğimiz video ve metin içerikleriyle insanlara bir nevi viral reklam yapılıyor. En doğal reklam biçimi olan native advertising’in önemi benim içinde gerçekten önerdiğim bir model.

Herşeyin doğalı en makuldur. Yapay olan herşey birgün yok olup gidecektir. Doğanın gereği doğal herşeyin daha iyi daha doğru ve uzun ömürlü olduğu mantığıyla yola çıkarsak Native Advertising modelinin banner, splash, gibi reklam modellerinden daha uzun süre internet sektöründe yer alacağını söyleyebilirim.

Native advertising faydaları nelerdir?

İnsanlar internette bir çok banner, pop up , splash reklamlar ile reklamverenlerin sitelerine istemsiz bir şekilde çekildi. Bu reklam modeli doğal olduğu için insanlar kendisi isteyerek tıklıyorlar ve izliyorlar. Bu şekilde reklamverenin kullanıcı gözünde daha güvenilir algısı yaratmasıyla markanın, ürünün satışlarını daha çok arttıracağını söyleyebiliriz.

Kaynak: http://www.ugurugurcan.com/native-adv...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın