Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Bir Amerikan Futbolcusu Olunur?

Nasıl Bir Amerikan Futbolcusu Olunur?

Tuğrul Gökpınar
18.01.2014 - 15:34 Son Güncelleme: 18.01.2014 - 17:15

Amerikan Futbolu ülkemizde en çok gelişmekte olan spor dallarından biridir. Genellikle üniversite düzeyinde oynanmakta olan bu spor ülkemizde 1993 yılından beri faaliyet göstermektedir. Şu an da yaklaşık 30 takım 2 ligde mücadele etmektedir. Ayrıntılı bilgi için http://www.nfltr.com/ ya da http://www.tbsf.org.tr/ sitelerine bakabilirsiniz.

Bu başlıkta size nasıl bir Amerikan Futbolcusu olabileceğinizi anlatacağım.

Kaynak: http://yeditepeeagles.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir şeyler yapabileceğinize inanın

Öncelikle kafanıza çok iyi bir amerikan futbolcusu olabileceğinizi oturtmanız lazım. Bu ileri ki fiziksel çalışmalarda güçlük çektiğinizde ya da oyunla ilgili teknikleri yaparken zorlandığınızda pes etmemeniz için size azim verecektir.

2. İyi bir fiziğe sahip olmaya çalışın

Eğer biçimsiz ve zayıf bir vücudunuz varsa oyunlara ayak uydurmada çok zorluk çekeceksiniz ve takımınızda tutunmanız zorlaşacaktır. Tabi tamamen kas yığını olmanızda faydalı değildir, önemli olan fit olmanız. Bunun için dikkat etmeniz gereken şeyler şunlardır:

  • Yedikleriniz ve içtikleriniz

  • Egzersiz ve çalışmalarınız

  • Hastalıklara karşı bağışıklığınız

3. Basit Amerikan Futbolu idmanları yapmaya çalışın

En basit şekilde bir Amerikan Futbol topu bulun ve arkadaşlarınızla birbirinize atıp tutmaya çalışın. Top 'Atma' ve 'Tutma' yeteneklerinizi geliştirmeniz daha çok pozisyonda oynama imkânınızı geliştirir. Tabi bu oynamak istediğiniz mevkiye göre değişmektedir.

4. Oynamak istediğiniz bir pozisyon bulun

Bu oyunda bir çok pozisyon bulunmaktadır. Bunları araştırarak aralarından oynamak istediğiniz yeri seçerek o pozisyon için çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Pozisyon seçerken şu özelliklerinizi göz önünde bulundurmalısınız:

  • Top tutma yeteneğiniz

  • Top atma yeteneğiniz

  • Hızınız

  • Vücut yapınız (örn. Kaslı ve fit bir adam, kassız ve hantal bir adama göre daha fazla pozisyonda oynama imkanı bulabilir. buna göre kendi vücut yapınızı göz önünde bulundurun.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Pozisyonunuza göre yetenek arttırıcı idmanlar yapın

Saha idmanlarının dışında bile sık sık idmanlar yapmalısınız. Sadece fit olmanızı sağlayacak şeyler değil aynı zamanda saha idmanlarında sivrilip koçların gözüne girebileceğiniz şeyler yapmanız gerekmektedir.

6. Rekabetçi olmalısınız

Amerikan Futbolu idmanlarında sizinle aynı pozisyonda oynamak isteyen bir yığın kişi olacaktır ve eğer bu spora başlamak istiyorsanız en iyi olmak zorundasınız.

7. Dayanıklı ve sert olun

Eğer insanlara vurmaktan, kendinize vurulmasından yani darbe almaktan korkup çekiniyosanız bu spor size göre değildir. Güçlü olmak zorundasınız.

8. Takım arkadaşlarınızla vakit geçirin

Bu sizin fiziksel yeteneğinizi etkilemeyecektir fakat oyunları çok etkileyecektir. Bir Amerikan Futbol takımı takım oyunu olmazsa bir hiçtir. Takım oyununu yapmak diğer oyuncularla vakit geçirip onlarla karşılıklı güven sağlayamazsanız gerçekten çok zordur.

9. Kazanmaya hazır olur

Oyunlara kendinizi iyi hazırlayın. Kendiniz ve takımınız hakkında sakın negatif düşünmeyin. Rakibinizi yenmek için yeterince iyi olduğunuzu düşünmeyin, rakibinizi 'YOK ETMEK' için yeterince iyi olduğunuzu düşünün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Her oyunda %100 efor sarfedin

En iyi olmak istiyorsanız her oyun bütün fiziksel ve mental yeteneklerinizi ortaya çıkarmalısınız. Maçlarda yarım hız veya yürüme yok! Dinlenme arası yok! Oyun başladığında 'nükleer bomba' gibi olmalısınız ta ki düdük çalınana kadar. Bu tarz maksimum efor olaylarına hazır olmazsanız asla harika bir Amerikan Futbolcusu olamayacaksınız!

11. Oyun dışında koçlarınızın ve kordinatörlerinizin tavsiyelerini iyi dinleyin

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
7
6
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Slaystuck

bu nasıl spordur amk