Görüş Bildir
Haberler
NASA, Yataktan Kalkmayacak Gönüllüler Arıyor!

NASA, Yataktan Kalkmayacak Gönüllüler Arıyor!

Duygu Uçar
10.11.2015 - 14:07

Nasa, yataktan çıkmadan, sadece yatarak haftada 1200 dolar kazanacak gönüllüler arıyor. Evet yanlış duymadınız bu gönüllüler sadece yataktan çıkmadan yatarak bu kadar parayı alabilecekler. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yatarak para kazanma işi için Amerika’da NASA’ya başvurmak gerekiyor. Çünkü Uzay araştırma birimi NASA’nın bir projesi için yapılacak bir deney kapsamında üç ay süreyle yataktan çıkmayan gönüllüler aranıyor. NASA’nın “Yatakta Dinlenme Çalışmaları” adındaki yeni projesi için bu işe talip olanların sadece NASA’nın belirlemiş olduğu bu süre zarfında fiziksel hareket etmeleri gerekiyor. Gönüllüler, yatakta kitap okuyabilecek, internetten görüşme yapabilecek, oyun oynayabilecek ve akıllı telefonları ve bilgisayarlarını kullanabilecekler. Gönüllüler yatarken yapılabilecek bir çok şeyi yaparak, bunun karşılığında haftalık 1200 dolar kazanacaklar.

Bu kadar para kazanmak için bu kadar kurala uyacak bir sürü genç var. Bütün gün cep telefonunda ve internette vakit geçirmeye alışkın olan gençlerin bu işe zorlanmadan gönüllü olması bekleniyor. Gönüllüler üzerinde yapılacak deneyler, uzun uzay yolculuğuna çıkan astronotların sağlık ve güvenliğini sağlamak için seçenekler araştırılıyor. Yer çekimsiz ortamda yolculuğu, baş aşağı uzanma ile taklit etmeye çalışılacak. Üstelik yer çekimi olmadığı için kaslara yük de binmiyor. Böylece astronotların uçuş esnasında vücutta meydana gelen değişimler rahatlıkla gözlenebiliyor.

Deneyde NASA’nın tamamlamak istediği üç ana görev bulunuyor:

  • Bireyin uzayda değişen psikolojisinin belirli görevleri nasıl etkilediğini görmek.

  • Belirli bir görevi gerçekleştirme yeteneğine psikolojik durumun ne denli etki ettiğini görmek.

  • Bu psikolojik durumların sebep olabileceği sağlık sorunlarına karşı ne tür önlemler alınabileceğini belirlemek.

Araştırmada iki farklı çalışma grubu yer alacak: egzersiz yapanlar ve yapmayanlar. Egzersiz yapan grup, yatar halde çalışabilmelerini sağlayan özel ekipmanlar ile birlikte egzersiz yapacaklar. Yapmayan grup ise sadece yatacak. NASA’nın projesinde egzersiz yapmayan grup için tüm proje 97günde tamamlanacak. Egzersiz yapan grup 105 gün yatmaya devam edecek. Egzersiz yapmayan grup için ilk 13, yapan grup için de ilk 21 gün içerisinde, NASA’nın birimi içerisinde yataktan kalkıp gezinilecek. Ancak bu süreç bittikten sonra, 70 gün boyunca ayakta durulmasını gerektiren birkaç test haricinde deneklerin yatağından kalkması yasak olacak.

Denekler üzerinde süreç boyunca çeşitli deneyler uygulanacak. Kemik, kas ve kalp testleri ile dolaşım ve sinir sistemine yönelik testler yapılacak ve beslenme durumu ile vücudun enfeksiyonlara karşı savaşma kapasitesi de sürekli ölçülecek. Açıklamalarda tuvalet ihtiyacının nasıl giderileceği belirtilmiyor. 70 gün süresinde yattığınız yerden hiç kalkmadan deneyler yapılması karşılığında 18.000 dolar ücret ödenecek. Bu para için bu sıkıntıya değip değmeyeceğine siz karar vereceksiniz

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki ayı yatarak internette sörf yapmak, telefonla oynamak, sevdiklerinizle Skype’tan görüşmek bazılarına sıkıcı gelse de, yattığınız süre boyunca insanlığa yararlı olmak ve uzay çalışmaları için büyük bir fedakarlık yapmak ve karşılığında da çok iyi para almak için başvurmaya değecektir. Başvuru yapacakların NASA sitesine kayıt olmaları gerekmekte.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın