Görüş Bildir
Haberler
NASA Türkiye ile İlgili Bu Haritayı Paylaştı ve Uyardı!

etiket NASA Türkiye ile İlgili Bu Haritayı Paylaştı ve Uyardı!

R.G.
19.01.2021 - 10:58

NASA, Türkiye'nin yer altı su rezervlerini gösteren bir harita yayınladı. Buna göre, Türkiye'deki yer altı suları ortalama seviyenin altında. NASA'nın açıklamasına göre, kuraklık sorunu ciddi bir seviyede.

İçeriğin Devamı Aşağıda

(Yayınlanan karedeki mavi kısımlar, normalden fazla su olan bölgeleri, kırmızı ve turuncu renkteki kısımlar ise normalden az su olan bölgeleri gösteriyor.)

2020'nin son aylarında Türkiye'de yağış oranları, neredeyse her ay ortalamanın altında kaldı. Yağış oranlarındaki düşüş, baraj doluluk oranlarını da etkiledi. Son günlerde görülen etkili yağışlarla baraj seviyeleri yükselse bile NASA'nın açıklamasına göre, kuraklık sorunu çok ciddi.

"Türkiye'deki yer altı suları ortalama seviyenin altında"

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA), Türkiye ile ilgili yeni bir paylaşım yaptı. Türkiye'nin yer altı su rezervlerini gösteren bir harita yayınladı.

Gravity Recovery and Climate Experiment Follow On (GRACE-FO) uydularıyla 11 Ocak 2021 itibarıyla Türkiye'deki yer altı sularının durumu hesaplandı. Hesaplamalara göre, Türkiye'deki yer altı suları ortalama seviyenin altında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
410
228
62
19
19
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Surdan Burdan

abi en cok etkileyen sey hesapsizca sulama yapilmasi , devletin damla ile sulama sistemini kanunen hayata gecirmesi her onune gelene kuyu ac tarlani sula fik... Devamını Gör

Samoa Tiger

Hem ağaçları katledip hem de yağmur duasına çıkan yurdum insanı iyi baksın bu haritaya!

Evet, iyi bakın, bunun esas yayınlandığı sayfayı açıp oradan Afrika'yı seçip Libya'nın çöllerine de iyi bakın, şaşı bakın şaşırın. "Yahu bu çöl neden Türkiye... Devamını Gör