Görüş Bildir
Haberler
Nasa Şimdi De Plüton'un İlk Yüksek Çözünürlüklü Fotoğrafını Paylaştı

Nasa Şimdi De Plüton'un İlk Yüksek Çözünürlüklü Fotoğrafını Paylaştı

Yaşar Snn
19.07.2015 - 15:05 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 16:39

1. Nasa Şimdi De Plüton'un İlk Yüksek Çözünürlüklü Fotoğrafını Paylaştı

NASA tarafından 2006 yılında fırmatılan New Horizons , 57936km hız ile Plüton'a doğru giderken 2 gün önce yani 14 Temmmuz 2015 itibari ile ilk en net görüntüsünü bizlere paylaşarak 12552 kilometre uzaklıkta bulunan Plüton'u gözler önüne sermişti. Zamanında ' Sen gezegen değilsin ' diye dışlanan plüton hem gezegen olduğunu kanıtlamış hem de bize kalp çizerek ' Siz beni dışladınız ama ben sizleri seviyorum ' imajı çizmişti.

Kaynak: http://www.webtekno.com/uzay/nasa-sim...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2.

2.

Gördüğünüz görselde ise soldaki Hubble UzayTeleskobu ile çekilebilen en net görsel iken sağ taraftaki ise New Horizons tarafından bizlere aktarılan ilk görüntü olarak dikkat çekiyor.

3.

3.
  • Şimdi ise bu sağdaki görüntü üzerinden çalışmalar yapan NASA, bu görüntüyü yakınlaştırarak Plüton'un %1'inden daha küçük bir alanı gösteren yüksek çözünürlüklü ve yakın çekim görseli de paylaşarak Plüton'un yüzeyini de bizlere gösterdi.

  • Görüntünün ham halini ise buradan görebileceğiniz gibi Plüton'un yüzeyindeki 100 milyondan daha az yıl önce oluştuğu düşünülen dağlar hâlâ gelişim aşamasında olabileceği söyleniyor. yani Plüton hala gelişme çağında olabilir. (Gezegen olunca ergen gezegen muhabbetine çevirdiler işi) NASA'ya göre volkanik faaliyete dair bir şey görünmüyor olsa da, New Horizon ekibi daha fazla yüksek çözünürlüklü tarama yaparak 16 ay boyunca Plüton üzerinde araştırmalar yaparak bulgu arayacak.. Bu tarz bulguların da Plüton’un arka tarafından, güneşin aydınlatmadığı taraftan alınan taramalarda da bulunuyor olabileceği ihtimali düşünülmekteymiş.

  • Ayrıca NASA Plüton’un o meşhur kalbe benzeyen şeklinde bulunan bölgeye Tombaugh Bölgesi olarak adlandırılacağını belirterek Plüton’u keşfeden kişi olan Clyde Tombaugh'u da anacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın