Görüş Bildir
Haberler
NASA, Jüpiter'in 4K Çözünürlükle Kaydedilmiş Videosunu Yayınladı!

NASA, Jüpiter'in 4K Çözünürlükle Kaydedilmiş Videosunu Yayınladı!

OğuzHan
16.10.2015 - 00:39

Nasa'nın Hubble Uzay Teleskobu uzayı incelemeye ve bizi şaşırtmaya devam ediyor. Nasa dün Jüpiter'in ilk 4K çözünürlüklü görüntülerini yayınladı.

İnsanoğlu var olduğundan bu yana, hep bir araştırma içerisinde olmuştur. Bu araştırma, meraktan doğmuş ve de araştırmaların çoğu uzaya dair olmuştur. Bu uğurda, dünyanın da yer aldığı uzay boşluğu gözlemlenmiş ve yeni bilgiler edinilmeye çalışılmıştır. Günümüzde ise, bu çalışmalar son derece teknolojik uzay teleskoplarıyla yapılmaktadır. Bu uzay teleskopları, Dünyadan uzayhakkında araştırmaların yürütülmesi noktasında oldukça önemlidir. Hubble Uzay Teleskobu da, Dünya’dan uzay hakkında araştırmaların yürütülmesi için gönderilmiş bir uzay teleskobudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4K İzleme Fırsatı

4K İzleme Fırsatı

Nasa dün bizleri yine büyüleyen görüntüler paylaştı. Hubble Uzay Teleskobu uzun zamandır görüntülediği Jüpiter'in 4K çözünürlüklü görüntülerini paylaştı. Bugüne kadar hep düşük çözünürlükte gördüğümüz devasa gezegeni ilk kez 4K ile izleme şansına sahip olduk. Artık dev gezegen Jüpiter ile ilgili çok daha şey öğrenebileceğiz.

240 Km büyüklük !

240 Km büyüklük !

Jüpiter'deki dev çekirdeğin ise boyutlarında artma olduğu keşfedilmiştir. En son yapılan ölçüm ileHubble Uzay Teleskobunun yapmış olduğu ölçümlerde çekirdeğin 240 km olarak büyüğü gözlemlenmiştir.

4K İZLEMEK İSTER MİSİNİZ? HEMEN İZLEYİN

Hubble sayesinde Jüpiter bizlere daha da yakın. Teknoloji bize uzağı yakınlaştırıyor. Bakarsınız yakın bir zaman da Hubble sayesinde Jüpiter'e seferlerde başlıyabilir. 

Haberimizle ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsin.

NASA | Jupiter in 4k Ultra HD (4K Destekleyen Monitöre İhtiyaç Duyar)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın