Görüş Bildir
Haberler
NASA'dan Bakan Eroğlu'na Yanıt: 'NASA Hava Tahminleri Yapmaz'

etiket NASA'dan Bakan Eroğlu'na Yanıt: 'NASA Hava Tahminleri Yapmaz'

ATKN
07.04.2016 - 10:52 Son Güncelleme: 07.04.2016 - 16:43

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA), Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun NASA’nın hava tahmini konusundaki çalışmalarını yetersiz bulduğuna yönelik sözlerine yanıt geldi. NASA Sözcüsü Sean Potter, 1998'de başlayan kuraklığın son 900 yılın en kötüsü olduğuna dikkat çekilen araştırmanın NASA araştırma merkezinden bir bilim insanı da dahil, bir grup bilim insanı tarafından yürütüldüğünü ve resmi bir NASA raporu olmadığını belirtti. Sözcü, Bakan Eroğlu'nun 'NASA'nın hava tahminleri bizim gerimizde' sözleriyle ilgili ise 'NASA, hava tahminleri yapmaz' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

Hürriyet'e konuşan NASA Sözcüsü Sean Potter, kuraklık konusunda yürütülen araştırmanın resmi bir NASA raporu olmadığını belirterek şunları söyledi: 

'Bahsettiğiniz araştırma, NASA araştırma merkezinden bir bilim insanı da dahil, bir grup bilim insanı tarafından yürütüldü. Resmi bir NASA raporu değildir.'

Sean, Eroğlu’nun “NASA’nın meteorolojik hava tahminleri bizim gerimizde” şeklindeki sözlerine ilişkin ise şunları söyledi:

'NASA, hava tahmini uydularının kontrolünü yürütmez ve uygulamaya dönük hava tahminleri yapmaz'

'NASA, hava tahmini uydularının kontrolünü yürütmez ve uygulamaya dönük hava tahminleri yapmaz'

Sean Potter / Fotoğraf: LinkedIn

'NASA, hava tahmini uydularının kontrolünü yürütmez ve uygulamaya dönük hava tahminleri yapmaz. Bu Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’nin (NOAA) sorumluluğudur.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacılar, Türkiye, İsrail, Ürdün, LübnanFilistin, Kıbrıs ve Suriye’yi kapsayan Doğu Akdeniz bölgesinde 1998 yılında başlayan kuraklığın, son 9 asrın en kötü kuraklığı olduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Meclis'te gazetecilerle sohbet eden ve soruları yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 1998'de başlayan kuraklığın son 900 yılın en kötüsü olduğuna dikkat çekilen araştırmaya ilişkin, şu ifadeleri kullanmıştı:

'NASA’nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde. Geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor? Onlar global ve kuşbakışı bakıyor iklim verilerine. Biz noktasal ve bölgesel tahminler yapıyoruz.

Sadece Türkiye’ye değil, çevre ülkelere de bu hizmeti veriyoruz. Denizlerde kurduğumuz istasyonlarla bölgemizdeki en etkin tahminleri yapıyoruz. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
678
145
32
31
15
11
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmetcan Karakoyun

yine uluslararası arenada rezil olduk teşekkürler bakan eroğlu teşekkürler akp hükümeti siz bu işi çok iyi yapıyosunuz

Erhan Ceylan

Nasa bu adama cevap verme ihtiyacımı hissetmiş :D

raheanne

Yüzyılın en rezil insanlarısınız siz.