Görüş Bildir
Haberler
TV
Nakşibendi Tarikatı Reklamı Nasıl ‘Kamu Spotu’ Oldu?

etiket Nakşibendi Tarikatı Reklamı Nasıl ‘Kamu Spotu’ Oldu?

ATKN
17.11.2016 - 11:42

RTÜK, Aziz Mahmud Hüdai Vakfı tarafından düzenlenecek 'Nakşibendilik Sempozyumu' için hazırlanan reklam filminin, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla 'kamu yararı olduğu' gerekçesiyle radyo ve televizyonlarda kamu spotu olarak ücretsiz yayımlanması kararını aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre 1986 yılında kurulan ve 2011 yılında Bakanlar Kurulu’nda vergi muafiyeti sağlanan Aziz Mahmud Hüdai Vakfı tarafından, Nakşibendiyye tarikatının kurucusu sayılan ve 14. yüzyılda yaşayan Bahaeddin Nakşibend’in 'hayatı, görüşü ve tesirinin' ele alınacağı belirtilen sempozyum için 23 saniyelik bir reklam filmi hazırlandı. 

Filmde, 'Asya ve Anadolu’nun manevi mimarı, Bahaeddin Nakşibend Hazretlerinin hayatı, görüşleri ve tesirinin ele alınacağı uluslararası Nakşibendilik Sempozyumuna bütün halkımız davetlidir' ifadeleri yer aldı.

Ücretsiz olarak yayımlanması için başvuru yapıldı

Ücretsiz olarak yayımlanması için başvuru yapıldı

Ücretsiz olarak yayımlanması amacıyla RTÜK'e başvurusu yapılan filmde ayrıca Aziz Mahmud Hüdai Vakfı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi logolarının da filmin sonunda bulunduğu tespit edildi.

Başvuru kabul edildi: 'Kamuoyunda farkındalık oluşturacak ve yayın kuruluşlarına tavsiye edilmesinde kamu yararı olacak'

Başvuru kabul edildi: 'Kamuoyunda farkındalık oluşturacak ve yayın kuruluşlarına tavsiye edilmesinde kamu yararı olacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan incelemede reklamın 'kamuoyunda farkındalık oluşturacağı ve yayın kuruluşlarına tavsiye edilmesinde kamu yararı olacağı' görüşü savunuldu.

RTÜK üst kurulunun gündemine getirilen talep, tartışmaların ardından CHP ve HDP’li üyelerin ret oylarına karşın, AKP ve MHP’li üyelerin ortak onayı ile kabul edildi...

Söz sizde: Kamu yararı olduğunu düşünüyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
821
375
260
224
53
31
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?