Görüş Bildir
Haberler
Nagehan Alçı: 'Şu Gerçeği Kabul Edelim, Göçmenler Artık Misafir Değil Türkiye'nin Bir Parçası'

etiket Nagehan Alçı: 'Şu Gerçeği Kabul Edelim, Göçmenler Artık Misafir Değil Türkiye'nin Bir Parçası'

Batuhan
23.07.2021 - 11:14

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Türkiye'de yaşayan göçmenlere ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Alçı, 'Göçmenler artık misafir değiller. Türkiye’nin bir parçası haline geldiler ve ileride çoğu bu ülkenin eşit vatandaşı olacak' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'Şu gerçeği kabul edelim: Göçmenler artık misafir değil, Türkiye’nin bir parçası' başlığıyla yayımlanan yazısında son günlerde Türkiye'de yaşayan göçmenler üzerinden başlayan tartışmaların ırkçılık ve nefret boyutuna vardığını ve bunun kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

"Göçmenlere karşı nefret üreten iftiralar yayılıyor"

"Göçmenlere karşı nefret üreten iftiralar yayılıyor"

'Biliyorum toplumun çok büyük çoğunluğu göçmenlere karşı yükselen bu nefret dalgasına kendini kaptırmış durumda. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti tabanları göçmen düşmanlığında mutabık olmaya başladılar' diyen Alçı, 'Bu gidişe bir yazar mesuliyeti ile karşı çıkmak zorundayım. Göçmenlerin haklarına yönelik fikirlerimin alıcısı olmadığının farkındayım' ifadesini kullandı. Alçı, şöyle devam etti:

'Benim en yakınlarım dahil birçok kişi bu cereyana mağlup olmuş durumda. Kimi yazarlar onların mültecilere karşı duygularını coşturdukça coşturuyor. Popülizmin cazibesi gazetecileri de etkiliyor. Sosyal medya ırkçı yalanlarla dolu. 80 öncesi Alevi yurttaşlarımızla ilgili söylenen yalanlar gibi göçmenlere karşı nefret üreten iftiralar yayılıyor. En eğitimli ve sözde en elit kesim bile sonu faşist katliamlarla bitebilecek bu akımın dümen suyuna girebiliyor.

"5 milyon göçmen kardeşimizle beraber biz 90 milyonluk Türkiye’yiz."

"5 milyon göçmen kardeşimizle beraber biz 90 milyonluk Türkiye’yiz."

Ayrıca son dönemde Türkiye’de beliren bir tehlike daha var. Ülkemizde yaşayan 5 milyon göçmene yönelik düşmanlığı sofistike ve rafine gözüken yöntemlerle sunmaya çalışan kimi 'solcu' ve 'liberal' isimler türemeye başladı. Kaba ırkçılık ve vandal faşizmden bile çok daha tehlikeli olan şey Türkiye’de 9-10 senedir yaşayan 5 milyon insanı bu ülkeden atma projesini sözde entelektüel kılıflarla sunmaya çalışmaktır.

Göçmen düşmanlığının en sofistike versiyonuyla bile lafa başlasanız bunun sonu zorunlu olarak aşırı sağcı ideolojiye varır. Kendine 'solcu' ve 'liberal' diyenler bu hakikati unutmamalı. Hiç lafı eğip bükmeden yazacağım. 85 milyon yurttaş ve yaklaşık 10 senedir bizimle birlikte yaşayan, bu toprakların artık bir parçası olmuş 5 milyon göçmen kardeşimizle beraber biz 90 milyonluk Türkiye’yiz.'

"Göçmenler artık misafir değiller"

"Göçmenler artık misafir değiller"

Alçı, 'Göçmenler artık misafir değiller. Türkiye’nin bir parçası haline geldiler ve ileride çoğu bu ülkenin eşit vatandaşı olacak' görüşünü dile getirdiği yazısında bu insanlardan hala 'bir cisim gibi bahsedildiğini' söyledi.

'Kendileri var ama adları yok. Her gün en ağır ırkçı hakaret ve suçlamalara maruz kalıyorlar ama cevap verecek bir kamusal yüz bile oluşturmaları için bir iklim sağlayamamış bu devlet' diye yazan Alçı, 'Medyada tek bir Suriyeli yok, kendi meselelerinde kendilerini savunmaları için dahi bir göçmeni içimize almadık bugüne kadar. Bence burada devlet bir özeleştiri yapmalı. Entegrasyon politikalarını sil baştan gözden geçirmeli' ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
641
334
62
21
14
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Deli olmamak elde değil ya ,lan siz neyin peşindesiniz böyle bir göçmen politikası yok böyle bir misafirlikte yok ,,burası dingonun ahırı değil amk karısı o... Devamını Gör

Halil Değerli

Kendi ülkemde, yabancı olucam... ..... Ne güzel.... .... 🤪😡😠

Pasif Kullanıcı

O Suriyeli , Afganlar geldikleri gibi gidecek. Peşlerinden bu yavşak sürüsü gazeteciler de s.krolup gidebilir. Afgan’dan,Suriyeliden sokağa çıkıp nefes alama... Devamını Gör