Görüş Bildir
Haberler
Naci Görür Beklenen İstanbul Depremini Hatırlattı: 'Sona Doğru Yaklaşıyoruz, Hazırlıklar Yetersiz'

Naci Görür Beklenen İstanbul Depremini Hatırlattı: 'Sona Doğru Yaklaşıyoruz, Hazırlıklar Yetersiz'

Prof. Dr. Naci Görür Marmara'da beklenen büyük deprem için bir kez daha uyardı. Sürenin giderek azaldığını anlatan Görür, 'Depremin olma noktasına doğru yaklaşıyoruz. İstanbul’u depreme hazırlamış olmamız lazımdı, yeterince yapamadık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bingöl depremi için yıllar öncesinde uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, daha önce Elazığ depremi için de uyardığını, bunun da gerçek olduğunu, şimdi İstanbul için uyarıların mutlaka dinlenmesi gerektiğini RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na anlattı.

"Olasılık yüzde 62'nin üzerine çıktı"

"Olasılık yüzde 62'nin üzerine çıktı"

Prof. Dr. Naci Görür

''1999 yılında deprem olduğu zaman, Marmara için bir alan verdik ve o zamandan beri İstanbul depremi için 30 yıl içinde, artı-eksi 10 sene olabilir hazırlıklı olunmalı dedik' diyen Görür, 'Alarm oldu ‘99 depremi. Artık 2020 yılına geldik. 2020-2030 arasına giriyoruz. Yapılan çalışmalarda depremin olma olasılığı artık yüzde 62’nin üzerine çıktı. Bu rastgele söylenmiş bir rakam değil. Zaman geçtikçe sona doğru, depremin olma noktasına doğru yaklaşıyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

"Yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında çok düşük"

"Yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında çok düşük"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Görür şöyle devam etti:'İstanbul’u depreme hazırlamış olmamız lazımdı, yeterince yapamadık. Hiç bir şey yapılmamış demek doğru değil ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında çok düşük yüzdeye sahip. Özellikle de halkın oturduğu yerlerde çok fazla şey yapılmadı. 1 milyon 600 bin bina var. Hastaneleri devlet dairelerini bankaları vs güçlendirdik ama halkın oturduğu yerlere ne ölçüde inebildik? Kentsel dönüşüm çok iyiydi ama bunu müteahhitlik projesi gibi algıladığımız için o da ranta kaydı. Seneleri yitirmiş olduk. İnşallah yine plan programla devam ederiz. Hükümet irade gösterdi yine umutlanmıştık ama araya korona girdi''.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
83
29
13
9
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sercan

Deprem Olacak İçeri Girme! Salgın Var Dışarı Çıkma! Şehit Ol İntikam Alama! İşsiz Kal Para Bulama! Tecavüz Etsinler Öldürsünler Ses Çıkarama! Oku İş Bulama! ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bekleyin daha anal İstanbul yapacaklar. Nasıl olsa 2023'te antlaşma bitiyor ya paralı gemicikler ve ekonomimizi şahlandırmak (!) için Katarlı kardeşlerimiz s... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Harf hatası: Kanal İstanbul olacaktı :D

truthorwhatever

Tayyip bir an önce olsun diye dua etmiyorsa ne olayım. Bakın bakın bu cehape ve imamoğlunu seçip allah olan beni seçmediler diye bu milleti nasıl cezalandırd... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İstanbul yerle bir olduğunda keyifle ellerini ovuşturup "istanbullular hakettiğini aldı" diyecek çok troll var klavye başında.