Görüş Bildir
Haberler
Nabi Avcı'dan Okul Müdürlerine Gözdağı

Nabi Avcı'dan Okul Müdürlerine Gözdağı

Caner
04.05.2014 - 10:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Başarısız Müdürler Görevden Alınacak"

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2013-2014 eğitim öğretim sonu itibarıyla bakanlıkta bugüne kadar vazife yapmış 4 yılı dolduran okul yöneticileri, müdür ve müdür yardımcılarının performanslarının değerlendirileceğini açıkladı.

Bakanlık olarak, 4 yıldan fazla yöneticilik yapanların performanslarına bakacaklarını belirten Avcı, “4 yılı doldurmuş olanlar performansları değerlendirildikten sonra görevden alınabilir. Geçmişte de alınabiliyordu, şimdi yasal bir zeminden alınan yetki ile görevden alınabilirler. Alınacaklar diye bir şart yok, başarılı olanlar görevlerine devam edecek, 4 yıl performansı değerlendirilecek, başarısız olanlar görevlerinden alınacak” dedi.

Mili Eğitim Vakfı 34. Olağan Genel Kurulu ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin sempozyumunda konuşan Avcı sınavlarla ilgili ise “İyi yaptık. Çok güzel yaptık. Değiştirdik, bozduk ve yaptık. SBS iyi bir düzenleme değildi. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz, ailelerimiz çok zorlanıyordu. Şimdi yaptığımız yeni düzenleme ile çocuklarımızın öğrenim hayatındaki normal yazılılarını merkezden kontrol ediyoruz. Çocuklar 5, 6, 7. sınıfa başlarken, ‘Ben SBS’ye göre başladım, dolayısıyla SBS’yi kaldırarak ben hakkımı kaybettim’ diyecek durumda değiller. Çocuklar 5, 6, 7. sınıfta ne kadar sorumlu ise şimdi de o kadar sorumlular” dedi.

Bakan Avcı yalnız yaşayan, özel bakıma ihtiyaç duyan yaşlı veya kıdemli emekli öğretmenlere destek verecek yeni yaşam alanları oluşturacaklarını da anlattı.

HABERTÜRK/ANKARA

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0