Görüş Bildir
Haberler
Müzisyen Olsan Hangi Efsane Şarkıyı Bestelerdin?

etiket Müzisyen Olsan Hangi Efsane Şarkıyı Bestelerdin?

Borgen
28.07.2016 - 01:27

Soruları cevapla, bir müzik insanı olsaydın hangi efsane şarkıya can verirdin sana söyleyelim!

1. Öncelikle nasıl bir ruh haline sahipsin?

2. Peki müzik senin için ne ifade ediyor?

3. Şarkın en çok nasıl dinlensin istersin?

4. Peki ya bu resim sana neyi çağrıştırıyor?

4. Peki ya bu resim sana neyi çağrıştırıyor?

5. Hangisi senin yazdığın şarkıyı dinlemiş olabilir acaba?

6. Müzik sana hangi rengi çağrıştırıyor?

7. Şarkını en çok kimler dinlesin istersin?

8. Hangisi bu cümleyi senin için daha iyi tamamlar?

8. Hangisi bu cümleyi senin için daha iyi tamamlar?

9. Son olarak şu anda hangisiyle seyahat ederken müzik dinliyor olmayı tercih ederdin?

Her Şeyi Yak - Sezen Aksu!

Her Şeyi Yak - Sezen Aksu!

Sen müzisyen olsan besteleyeceğin şarkı Her Şeyi Yak olurdu. Aşk üzerine yazılmış en efsane şarkılarından biri senin elinden çıkardı. Aşkı için her şeyi göze almış bir insandan da başka bir şarkı beklenemez zaten. Bu şarkıdaki tutku, senin gibi aşkın her halinden anlayan bir duayen tarafından anlatılabilirdi ancak. Şarkını dinleyenler, aşk acısıyla kıvranırken senin notalarında deva bulurdu. Çünkü onları senden daha iyi anlayan kimse yok, öyle değil mi? Sonuçta, aşk için ölmeli aşk o zaman aşk...

Şıkıdım - Tarkan!

Şıkıdım - Tarkan!

Sen müzisyen olsan besteleyeceğin şarkı Şıkıdım olurdu. Sevgiliye duyulan sitemi en tatlı ve oynak melodilerle ortaya koyacak kişi; bu şarkıyı besteleyerek sen olurdun. 'Bana net ol, ciğerimi ye yarim!' demek yerine, 'Oynama şıkıdım şıkıdım, ah yanar döner a acayipsin!' diyerek aynı etkiyi yaratabilir, bu durumdaki insanları acıyla süründürmek yerine onlara dertlerini tiye alabilme gücü verirdin. Ayrıca şarkın her zaman, her yaştan insan tarafından dinlenir, kitleleri şıkıdım şıkıdım oynatırdı.

Delikanlım - Yıldız Tilbe!

Delikanlım - Yıldız Tilbe!

Sen müzisyen olsan besteleyeceğin şarkı Delikanlım olurdu. Yıldız Tilbe'nin o yanık sesiyle bağrımıza vura vura söylettiği şarkı, senin gibi bir aşk insanından çıkardı ancak. Ayrılık acısını ilk önce dinginlikle başlayan nağmelerle anlatır, sonra nakaratla 'hafife alma, aşk vurur insana, bu kadar kolay sanma delikanlım' diyerek göğsümüze saplanan hançerin acısını seslendirirdin. Ayrılık acısını yaşayan herkesin diline, yüreğine dolanan bu şarkı yıllar geçse de eskimeyen bir efsane olarak yerini alırdı.

Medcezir - Levent Yüksel!

Medcezir - Levent Yüksel!

Sen müzisyen olsan besteleyeceğin şarkı Medcezir olurdu. Ud nağmeleri eşliğindeki o yumuşak giriş, ancak senin gibi bir gönül insanının ellerinden çıkardı. Aşkı, hayatı, sevgiyi bu yumuşak melodilerle anlatır, hem hüzne hem sevgiye hem de neşeye ortak olmayı bilirdin. Sevgiliye duyulan sitemi ise tatlı tatlı dokunuşlarla, nakaratına 'fırtınam, felaketim hasretin.' diyerek yansıtır ama yine de 'ölene kadar peşindeyim bırakmam' der ve gönüllere girerdin.

Aya Benzer - Mustafa Sandal!

Aya Benzer - Mustafa Sandal!

Sen müzisyen olsan besteleyeceğin şarkı Aya Benzer olurdu. Sen müziğinle insanları eğlendirmek isteyen, onları hareketli ritimlerle yerlerinden oynatmayı bilen bir müzisyen olurdun. Sevgilinin peşini bırakmayacağını, onu hep seveceğini böyle hareketli bir şekilde anlatır, insanların derdine neşeli ritimlerle derman olurdun. Sözlerinde tam olarak ne gibi bir mana olduğunu hiçbirimiz tam olarak anlayamamış olsak da hangimiz 'ah şu kaderi yenersem eğer seni seviyorum aşkım' demedik ki?

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
456
249
166
102
60
45
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nietzieche Dereli

hayaller pink floyd - wish you were here hayatlar yıldız tilbe delikanlım

Ciri

Karpuz getir yiyelim olsun o.

kelebekpipisi

ajdar- çikita muz

Ahunaz

cuk oturmuşya:DD

no name

Her Şeyi Yak - Sezen Aksu!