Görüş Bildir
Haberler
Müzeyyen Senar'a Veda...

Müzeyyen Senar'a Veda...

FreiGeist
10.02.2015 - 12:36 Son Güncelleme: 10.02.2015 - 17:50

Tedavi gördüğü hastanede Pazar günü hayatını kaybeden Türk sanat müziğinin en duayen ismi Müzeyyen Senar, son yolculuğuna uğurlandı...

97 yaşında vefat eden Müzeyyen Senar, Bebek Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan  cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi...

Cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sezen Aksu, Bülent Ersoy, Erol Evgin, Tarkan, Erol Büyükburç, Mustafa Sağyaşar, Sibel Can, Mustafa Keser, Yılmaz Morgül, Oya Aydoğan, Göksel Arsoy, Safiye Soyman, Muazzez Abacı ve Mustafa Ceceli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Bu arada, Bebek Parkı'na Beşiktaş Belediyesi tarafından Müzeyyen Senar'ın fotoğrafı ve 'Güle Güle Cumhuriyetin Divası' yazısı bulunan büyük boy poster asıldığı görüldü.

Törene, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kuruluş çelenk gönderdi.

'ANNEM ÖLMEDİ...'

Cenaze töreninde hazır bulunan Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl, taziyeleri kabul ediyor. Feraye Işıl 'Annem çok güzel anılar bıraktı. Benim için ölmedi, onu çok özleyeceğiz. Türk halkının büyük kaybı' dedi.

Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl

BAKAN ÇELİK: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı Müzeyyen Senar'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Çelik, 'Sanatçı kimliği ve hayat verdiği birbirinden güzel eserle gönlümüzde müstesna bir yer bulan Müzeyyen Senar'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Sanat müziğimizin duayen isimlerinden Senar, 97 yıllık ömrüne onlarca unutulmaz eser sığdırdı. Sanatımıza yaptığı hizmetler ve ardında bıraktığı eserlerle her zaman sevgi ve şükranla anılacaktır. Büyük sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken merhumeye Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.' dedi.

Muazzez Abacı

'O BİR EFSANEYDİ'

Muazzez Abacı, Senar'ın, Türk milletinin en değerli varlıklarından biri olduğunu belirterek, 'Herkese başsağlığı diliyorum. O, bir efsaneydi. O, her zaman yaşayacak' dedi.

Sinema sanatçısı Oya Aydoğan da çok önemli bir sanatçıyı yitirdiklerini aktararak, çok üzüldüklerini dile getirdi.

Mustafa Keser, Senar'ın, bilinen bir jenerasyonun son temsilcisi olduğunu vurgulayarak, onun yerini dolduracak birinin bulunmadığını söyledi. Senar'ın ölümüne çok üzüldüğünü kaydeden Keser, 'Üç gündür ağlamaktan zaten gözlerimiz şişti. Başımız sağ olsun, sanat adına büyük kayıp' diye konuştu.

'HAKİKİ DİVAYI KAYBETTİK'

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Mustafa Sağyaşar, Senar'ın müzikseverlerin kalbinde ayrı bir yeri olacağını ifade ederek, 35 yıllık sahne hayatında Senar'dan daha mütevazı birini tanımadığını aktardı. Uzun süre Senar'la beraber çalıştıklarını belirten Sağyaşar, 'Hakikaten çok büyük, hakiki bir divayı kaybettik. Nur içinde yatsın' şeklinde konuştu.

Oyuncu Göksel Arsoy, bütün sanatçıların Senar'ın izinden gittiğini dile getirerek, onun neşeli bir insan olduğunu söyledi. Senar ile komşuluk da yaptıklarını kaydeden Arsoy, sanatçıyı her zaman sevgiyle anacaklarını belirtti.

Büyük üzüntü yaşayan Bülent Ersoy, tabuta sarılarak ağladı. Cenaze töreninin ardından fenalık geçiren Ersoy'u sanatçı arkadaşı Yılmaz Morgül teskin etti.

İPEKÇİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Müzeyyen Senar'ın cenazesine katılan Cemil İpekçi tabutun başında dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

TARKAN YALNIZ BIRAKMADI

Sanatçılardan Tarkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Müzeyyen Senar gibi biri bir daha dünyaya gelmeyecek' dedi. Senar'la bir çalışma yaptığını anımsatan Tarkan, daha sonra cami avlusuna girdi. Tarkan, sanatçının kızı Feraye Işıl'a sarılarak başsağlığı diledi. 

'CUMHURİYETİMİZİN YAŞAYAN SEMBOLLERİNDEN BİRİYDİ'

Popüler müziğin saygın isimlerinden Erol Evgin de Senar'ın ölümüyle çok büyük bir değeri kaybettiklerini ifade etti. Evgin, 'Cumhuriyetimizin yaşayan sembollerinden biriydi. Sesiyle şarkılara yüklediği anlam, edasıyla, eşsiz bir yorumcuydu. İnsan olarak da çok kalender ve değerli biriydi. Böylesi büyük kayıpların yaşı olmuyor. Kendimizi son zamanlarda bu habere hazırlamıştık ama yine de çok üzüldük' diye konuştu.

Son vedadan kareler:

Son vedadan kareler:

Onedio, AA, Sondakika.com

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
0
0
0
0
0