Görüş Bildir
Haberler
Müze Ücretlerine Yüzde 20 Zam Yapıldı: Ayasofya'ya Giriş 72 Lira

etiket Müze Ücretlerine Yüzde 20 Zam Yapıldı: Ayasofya'ya Giriş 72 Lira

Yüksel Venedik
17.07.2019 - 09:17 Son Güncelleme: 19.07.2019 - 11:39

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze ücretlerine zam yapıldı. Türkiye'deki 160 müzede giriş fiyatları en düşük 7, en yüksek 72 lira oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz yıl da yüzde 50 zam yapılmıştı.

Geçtiğimiz yıl da yüzde 50 zam yapılmıştı.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, müze ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapıldı. 

2018'de yapılan yüzde 50'lik zammın ardından, bir yıl içinde müzelere yüzde 70 zam yapılmış oldu.

Efes Antik Kenti, Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'ne giriş 72 lira oldu.

Efes Antik Kenti, Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'ne giriş 72 lira oldu.

Yeni tarifeye göre Türkiye’nin en eski antik kentlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve her yıl ortalama 2 milyona turistin ziyaret ettiği Efes antik kenti, Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi, 60 TL’den 72 TL’ye çıktı. Denizli’deki Hierapolis (Pamukkale) ören yerinin giriş ücreti 50 TL’den 60 TL’ye çıktı.

Turizmci tepkili: 'Sezon ortasında böyle bir zam yapılması kabul edilemez'

Turizmci tepkili: 'Sezon ortasında böyle bir zam yapılması kabul edilemez'

İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Macit Şaşzade şöyle konuştu: 

“Sezonun ortasında böyle bir zam yapılması kabul edilemez. Acentanın kotasyonuna yüzde yirmilik bir zarar. Kotalar önceden bildiriyor ve maliyetler hesaplanıyor. Sezon başladıktan sonra böyle bir zam hiçbir şekilde adil değil. O zammı acentaların telafi etmesi mümkün değil. Bu kadar zor iki sene geçirdikten sonra turizm döneminde yapılan bu zam çok haksızlıktır. Turizm sektörüne büyük haksızlık. Bütçe açığını kapatmak için bunların yapılması doğru değil. Turizme nefes aldırılması gerekirken, biraz canlandırma çabası varken şimdi bu zamla onların ceplerinden geri alıyorsunuz.”

Kültür Bakanlığı'ndan zam açıklaması: "Bakım ve onarımın daha iyi yapılabilmesi için..."

Kültür Bakanlığı'ndan zam açıklaması: "Bakım ve onarımın daha iyi yapılabilmesi için..."

Yapılan zammın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklama yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, müze ve ören yeri gelirlerinin ağırlıklı olarak yabancı ziyaretçilerden elde edildiği belirtildi.

Paylaşımda, 'Mevcut müzelerin bakım ve onarımının daha iyi yapılabilmesi, yeni müzelerin açılabilmesi, ören yerlerinde kazı sürelerinin uzatılabilmesi için Avrupa'daki müzelerin fiyatlarının çok altında olan giriş ücretlerinde düzenlemeye gidilmiştir.' denildi.

Halkın bu düzenlemeden etkilenmemesi için geçen sene itibarıyla alınan kararla MüzeKart fiyatlarının sabit tutulduğu, hiçbir artış yapılmadığı ve bundan sonra da yapılmayacağı belirtilen açıklamada, 'MüzeKart, alındığı tarih itibarıyla bir yıl boyunca geçerli olup, sınırsız giriş hakkı sunmaktadır. Vatandaşlarımızı MüzeKart kullanmaya ve kendilerine sunulan bu ayrıcalıktan faydalanmaya davet ediyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
718
276
44
26
25
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Yıllardır İstanbul'da yarım adaya yarım saat mesafede yaşayıp bir kez olsun Ayasofya'ya gitmeyen vatandaşda zammı destekliyor, bundan sonra hiç gitmezler. Mü... Devamını Gör

bluesxmuse

Türk vatandaşı Türkiyede modern köleden öteye geçemezken yabancıların sefa çekmesi vatandaşlık kavramının vatandaşlara yabancılardan ayrı ayrıcalıklar katmas... Devamını Gör

tutski yançek

alkol alıp kendinize ve çevrenize zarar vermeyin diye zam yaptık, çok okuyup oylarınızı bize vermezsiniz diye vakıf üniversitelerine zam yaptık, sigara içip ... Devamını Gör