Görüş Bildir
Haberler
Müze Aşıkları Toplanın! Birbirinden Etkileyici ve Ücretsiz 13 Çevrim İçi Müze Sizleri Bekliyor

Müze Aşıkları Toplanın! Birbirinden Etkileyici ve Ücretsiz 13 Çevrim İçi Müze Sizleri Bekliyor

Nurseda Gerek
13.06.2021 - 07:15

Tarihi olaylara ulaşabileceğiniz, unutulmaz deneyimler yaşamak artık çok kolay. İnternete verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alabileceğiniz müzeler, çevrim içi hizmetiyle bir tık uzağınızda. Evden çıkmadan tek tıkla gezebileceğiniz yerli yabancı müzeleri keşfetmek için koşun içeriğimize! 

Not: Bu içeriğin paylaşım sayısı bir samimiyet göstergesi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. British Museum

1. British Museum

İki milyon yıllık insanlık tarihine ve kültürüne dair değerli eserlerin bulunduğu British Museum, Londra şehrinde yer almaktadır. Dünyanın her bir köşesinden toplanarak bir araya getirilen, seçkin antik çağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarını içerisinde bulundurmaktadır.  Bu göz alıcı müzeyi sanal bir turla gezmek ve unutulmaz bir deneyim yaşamak için buraya tıklamanız yeterli.

2. Anadolu Medeniyetleri Müzesi

2. Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde seçkin tarih ve arkeoloji eserleri sergilenmektedir. İnşa edildiği ilk yıllarda sadece Hitit dönemine ait eserlerin yer aldığı müze, yıllar geçtikçe zenginleştirilmiştir. Günümüzde birçok dönem eserinin kronolojik olarak sergilendiği müze, özgün koleksiyon içerikleriyle dünyanın en bilinen müzeleri arasında yer almaktadır. Anadolu Medeniyetler Müzesini tek tıkla gezmek için buraya tıklamanız yeterli.

3. Louvre

3. Louvre

Dünyanın en büyük sanat müzesi Louvre, Paris'te Louvre Sarayı'nın içerisine kurulmuştur. Oldukça geniş bir sanat koleksiyonunu içinde barındıran Louvre, tarih öncesi çağlardan günümüze kadar birçok eseri, sanatseverler ile buluşturuyor. Yaklaşık 35.000 sanat eserinin bulunduğu bu eşsiz müzeyi oturduğunuz yerden gezmek ve unutulmaz bir deneyim yaşamak için buraya tıklamanız yeterli.

4. İstanbul Modern Sanat Müzesi

4. İstanbul Modern Sanat Müzesi

Türkiye'nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern Sanat Müzesi, Karaköy limanında, MSGS ile Tophane-i Amire arasında yer almaktadır. 2004 yılından beri sanatseverler tarafından ilgiyle takip edilen bu eşsiz müzeyi, evinizden çıkmadan gezebilmeniz mümkün! İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni sanal tur ile gezmek için buraya tıklamanız yeterli.

5. Vatikan Müzesi

5. Vatikan Müzesi

Vatikan'da bulunan ve dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Vatikan Müzesi, Roma Katolik Kilisesi tarafından Rönesans'ta inşa edildi. Bu çok kapsamlı müze, dünyanın en önemli sanat eserlerine ev sahipliği yapmakta. Bu dikkat çekici müzeyi tek tıkla gezmek ve sanat kokan bir deneyim yaşamak istiyorsanız, buraya tıklamanız yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göbeklitepe Müzesi

6. Göbeklitepe Müzesi

Mistik dokusu ile dizilere dahi konu olmuş, Göbeklitepe'nin eşsiz arkeoloji müzesine gösterilen ilgi her geçen gün artmakta. Kazı çalışmalarında ortaya çıkan binlerce yıllık eşsiz eserlerin sergilendiği Göbeklitepe Müzesi, dönemin inancına ve etkilerine görkemli bir ışık tutmakta! Şanlıurfa'ya gitmeden gezebileceğiniz Göbeklitepe Müzesi'ni sanal tur ile deneyimlemek için buraya tıklamanız yeterli.

7. Ulusal Sanat Galerisi

7. Ulusal Sanat Galerisi

1937 yılında ABD kongresi tarafından Washington'da inşa edilen sanat müzesi, dikkat çekici birçok sanat severini bünyesinde bulundurmaktadır. Özellikle birbirinden değerli heykel, tablo ve dekoratif eşyalar ilgili sanatseverlere sunulmaktadır. Bu eşsiz sanat müzesini evinizden gezmek, sanat ve sanatçıya dair eşsiz bilgilere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

8. Kapadokya Karanlık Kilise

8. Kapadokya Karanlık Kilise

Birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kapadokya, mistik dokusu ve ambiyansı ile görenleri kendine aşık etmeye devam ediyor. 11. yüzyıl sonu ve 12. yüzyıl başı olarak tarihlenen Kapadokya Karanlık Müzesi ise az ışık almasından dolayı bu isimle anılmaya başladı. Az ışık alması ve karanlıkta kalması içindeki fresklerin oldukça canlı kalmasına yardımcı olmuştur. Bu mistik müzeyi sanal tur ile gezmek için buraya tıklamanız yeterli.

9. Dalì Tiyatro ve Müzesi

9. Dalì Tiyatro ve  Müzesi

Dünyanın en çok ziyaret edilen Dali Tiyatro ve Müzesi,  İspanya'nın Figueres kentinde bulunmaktadır. Ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'ye adanan müze, aynı zamanda Dali'nin gömülü olduğu yerdir. Dünyanın en sevilen müzelerinden biri olan Dali Tiyatro ve Müzesini sanal tur ile gezmek ve unutulmaz bir deneyim yaşamak istiyorsanız, buraya tıklamanız yeterli.

10. Efes Müzesi

10. Efes Müzesi

Binlerce yıldır insan yaşamına ev sahipliği yapan ülkemiz çeşitli bölgeleriyle dünya tarihine ışık tutmaktadır. Bu yerlerden biri de tabii ki Efes Örenyeri! Geçtiğimiz yıllarda dünya mirası listesine alınan Efes Antik Kenti, müzesi ile sanal tura kapılarını açtı! Evinizde oturduğunuz yerde, sadece birkaç tık ile deneyimleyebileceğiniz, Efes Müzesi'ni gezmek için buraya tıklamanız yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uluslararası Uzay İstasyonu Müzesi

11. Uluslararası Uzay İstasyonu Müzesi

Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir uzay üssü olan Uluslararası Uzay İstasyonu, aynı zamanda bir laboratuvardır. Yapay uydu vazifesi gören müzede, mürettebatın biyoloji, kimya, astronomi, fizyoloji ve benzeri birçok dalda deney yapmasına olanak veriliyor. Bu ilgi çekici müzeyi, Oturduğunuz yerden gezmek için buraya tıklamanız yeterli.

12. Metropolitan Sanat Müzesi

12. Metropolitan Sanat Müzesi

Manhattan, New York'da yer alan müze, halk arasında 'The Mat' olarak adlandırılmaktadır. Dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden biri olan Metropolitan Sanat Müzesi'nde eski doğu, Mısır, Roma ve Yunan dönemlerine ait seçkin eserler bulunmaktadır. Müze aynı zamanda Orta Çağ sanatına dair önemli eserleri de bünyesinde bulundurmaktadır. Bu önemli müzeyi tek tıkla gezmek ve birbirinden değerli bilgileri öğrenmek için buraya tıklamanız yeterli

13. Zeugma Mozaik Müzesi

13. Zeugma Mozaik Müzesi

2011 yılında Gaziantep'te açılan Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi unvanını taşımaktadır. Mimarisi ve teknolojisi ile dikkat çeken müzeler arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi'nde, ayrıca dünyaca ünlü 'Çingene Kızı' mozaiği sergilenmektedir. Bu dikkat çekici müzeyi tek tıkla gezmek istiyorsanız, buraya tıklamanız yeterli. 

Sizin en çok görmek istediğiniz müze hangisi? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın. 

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Azula

Gidemediğimiz yerleri en azından böyle görüp teselli ederiz kendimizi 😔