Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Filmleri Sevmeyenlere Özel, İç Karartıcılığıyla Sizi Çok Etkileyecek 32 Film

Mutlu Filmleri Sevmeyenlere Özel, İç Karartıcılığıyla Sizi Çok Etkileyecek 32 Film

EC was here.
30.11.2014 - 16:22 Son Güncelleme: 02.12.2014 - 22:32

Başlığı görüp geldiğinize göre SPOİLER'ı göze alıyoruz belli ki. Filmin sonu kötü bitsin de spoiler yemeye razıyım diyorsanız buyrun başlayın. Yine de dikkat edin, pek çoğu adamı sigaraya başlatır.

'En iyi filmler listesi' gözüyle bakılmamalı, farklı türlerden seçilen filmler yer alıyor. Yoksa sonu iç karartıcı olan yüzlerce film bulunmakta, mesela Leon bile listede yok.

Sıralama -oy sayısı dikkate alınmadan- IMDb puanlarına göre yapılmıştır.  İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

32. Kehanet / Knowing (2009)

32. Kehanet / Knowing (2009)

IMDb: 6.2

Yön: Alex Proyas

1959'da ilkokul çocukları geleceği hayallerinde nasıl canlandırdıklarını gösteren çizimleri bir kutuya koyarlar ve bu kutu 50 yıl sonra açılır. Her öğrenci farklı resimleri alır ancak Caleb'ın elindeki resim değil numaraların olduğu bir kağıttır. İşin gizemli yanı, bu rakamları birilerinin kulağına fısıldadığını söylemektedir. Caleb’in astrofizik profesörü babası(Nicolas Cage) bunu incelediğinde yaşanan ve yaşanacak felaketlerin şifresi olduğunu ortaya çıkarır.

31. Kara Büyü / Drag Me to Hell (2009)

31. Kara Büyü / Drag Me to Hell (2009)

IMDb: 6.6

Yön: Sam Raimi

Bir banka memuru olan Christine Brown(Alison Lohman) bankada her zaman gördüğü işleri yapıp mesaisini doldurmaya çalışırken iblis ruhlu bir müşteriye rastlayacaktır. Bu şeytanın elçisi müşterisi tarafından doğaüstü güçler kullanılarak lanetlenir ve Christine, ruhunu kurtarmak için çabalarken şeytani güçler onu kırılma noktasına doğru itecektir.

30. Toprak Altında / Buried (2010)

30. Toprak Altında / Buried (2010)

IMDb: 7.0

Yön: Rodrigo Cortés

Paul Conroy(Ryan Reynolds) Irak’ta görev yapan bir Amerikan askeridir. Bir grup Iraklı direnişçi Paul'u derdest eder. ABD'li asker Paul, gözünü açtığında ölümle burun buruna olduğunu görür. Uyandığında kendisini bir tabutun içinde gömülü halde bulmuştur. Oraya nasıl ve kim tarafından getirildiğini bilmemektedir. Ölmemek için zamana karşı yarışmak ve klostrofobinin doruklarındaki bu kabusu atlatmak zorundadır.

29. İyilik Bul, İyilik Yap / Pay It Forward (2000)

29. İyilik Bul, İyilik Yap / Pay It Forward (2000)

IMDb: 7.1

Yön: Mimi Leder

Trevor(Haley Joel Osment) isimli genç öğrenci, öğretmeninin verdiği ödevde kurduğu hayali bir dünyayla gerçek dünyayı etkisi altına almaya başlamaktadır. Trevor'un idealindeki dünyada çevresinden iyilik gören biri, hiç tanımadığı üç kişiye iyilik yapacaktır ve bir şekilde bu iyiliklerin karşılığını alacaktır. Böylece dünyanın daha güzel bir yer olacağını inanmaktadır.

28. Öldüren Sis / The Mist (2007)

28. Öldüren Sis / The Mist (2007)

IMDb: 7.2

Yön: Frank Darabont

Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdadırlar. Bu tedirgin bekleyiş insanları ikiye ayırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Ben Efsaneyim / I Am Legend (2007)

27. Ben Efsaneyim / I Am Legend (2007)

IMDb: 7.2

Yön: Francis Lawrence

Robert Neville(Will Smith), korkunç bir virüsün her yere yayılmasına engel olamamış bir bilim adamıdır. New York’ta hayatta kalabilenlerdendir. Daha doğrusu o, tüm üstün deneyim ve bilgilerine rağmen bu virüsün önünü kesememiş ve ancak kendi bedeni söz konusu virüse bağışıklık kazanmıştır. Bu noktada olan aslında tek kişidir.

26. Aşk, Şimdi! / Now Is Good (2012)

26. Aşk, Şimdi! / Now Is Good (2012)

IMDb: 7.3

Yön: Ol Parker

Tessa(Dakota Fanning), lösemi hastalığına yakalanmış, gördüğü dört yıllık kemoterapi tedavisinin ardından doktorlar tarafından iyileşemeyeceği yönünde teşhis konulmuş gencecik bir kadındır. Ölümü kabullenen çaresiz Tessa son günlerini hastanede tedavi olarak ya da acı çekerek geçirmeyi istemez. Bu süreci sevdikleriyle birlikte olabileceği hayat dolu anlarla değerlendirmeye karar veren genç kadın ölmeden önce yapmak istediklerini sıraladığı bir liste hazırlamaya koyulur.

25. Cehenneme Bir Adım / The Descent (2005)

25. Cehenneme Bir Adım / The Descent (2005)

IMDb: 7.3

Yön: Neil Marshall

Altı kız arkadaş mağara inişi yapacakları korkusuz bir tatil için bir araya gelmişlerdir. Beklenmedik bir kayanın düşüşü girdikleri mağarada çıkış yollarını kapatır. Labirenti andıran tünellerde çıkış yolunu ararlarken, kendilerini bir anda karanlıkta yaşamaya adapte olmuş aç ve saldırgan yaratıkların avı olarak bulurlar.

24. Uzaktaki Anılar / A Walk to Remember (2002)

24. Uzaktaki Anılar / A Walk to Remember (2002)

IMDb: 7.4

Yön: Adam Shankman

İçinde bulunduğu çetenin başı belaya girince Landon Carter(Shane West), bir anda kendini okul tiyatrosunda sahnelenecek bir oyunun içinde bulur. Burada karşılaşacağı sessiz ve kendi halinde bir kız olan Jamie'ye(Mandy Moore) aşık olması ise tüm hayatını tümüyle değiştirecektir.

23. Çoğunluk (2010)

23. Çoğunluk (2010)

IMDb: 7.5

Yön: Seren Yüce

Mertkan'ın(Bartu Küçükçağlayan) hayatı basittir; babasının inşaatlarının getir götür işlerine bakar, arkadaşlarla alışveriş merkezlerinde sağı solu keser, arabayla turlar. Bu basitliğe bir anlam bulmak için pek de hevesli değildir. Ne zaman ki Gül ile tanışır, boşluğu ve basitliği değerlendirmek için bir fırsat çıkar karşısına. Ancak babası Gül'ün kökenleri konusunda şüphecidir. Hayatta ayrımcılıkla karşılaştığı ilk anda ona teslim olan Mertkan, çoğunluğa uyar, babasının kendisi için çizdiği yolda hayatına bir anlam bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Aşk Tesadüfleri Sever (2011)

22. Aşk Tesadüfleri Sever (2011)

IMDb: 7.5

Yön: Ömer Faruk Sorak

Film, doğumlarından itibaren çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara’da kesişen, 2010 yılında İstanbul’da tanışan Özgür(Mehmet Günsür) ve Deniz’in(Belçim Bilgin) birbirlerine doğru ve engellerle dolu aşk macerasını anlatırken, bir yandan da geri dönüşlerle onların bugünlerini yaratan dönemlere uzanıyor.

21. Yasak Aşk / A Royal Affair (2012)

21. Yasak Aşk / A Royal Affair (2012)

IMDb: 7.6

Yön: Nikolaj Arcel

18. yy. İngilteresi. Britanya Krallığı’nın prensesi olan Caroline Mathilde(Alicia Vikander), Danimarka kralı Christian(Mikkel Boe Folsgaard) ile birbirlerini henüz görmedikleri halde görücü usulü evlendirilmişlerdir. Caroline, Danimarka’ya gittiğinde ülkede baskıcı bir rejimin hüküm sürdüğünü ve soylu rahiplerin yönetimi ele geçirdiğini fark eder. Öte yandan hafiften çılgın olan kralla başlarda anlaşamayan Caroline, kralın Avrupa seyahati sırasında tanıştığı ve saraya getirdiği doktor olan Johann Struensee’yle(Mads Mikkelsen) büyük ve yasak bir aşk yaşamaya başlar.

20. Ölümcül Oyunlar / Funny Games (1997)

20. Ölümcül Oyunlar / Funny Games (1997)

IMDb: 7.6

Yön: Michael Haneke

Anne, Georg ve küçük oğulları Georgie, gözlerden ırak bir göl evine tatil amacıyla gelmişlerdir. Şehir hayatının yorgunluğunu bu tatil sayesinde üstlerinden atmayı hedefleyen aile korkunç bir saldırıyla yüzleşmek üzerdir. Evlerine musallat olan ve nereden geldikleri belli olmayan iki genç, sorunlarından uzaklaşmaya çalışan bu ailenin başına çok daha büyük dertler açacaklardır. Şiddet dolu bir tatil başlamak üzeredir. Kaçış şansı yoktur.

19. Sisler Evi / House of Sand and Fog (2003)

19. Sisler Evi / House of Sand and Fog (2003)

IMDb: 7.6

Yön: Vadim Perelman

İran'dan Amerika'ya göçen Behrani'nin(Ben Kingsley) Amerikan Rüyası'nı gerçekleştirmek üzeredir. Tek hayali burada bir ev satın alıp ailesini rahatlatmak olan Behrani istediği fırsatı elde etmiştir. Hayallerindeki eve kavuşsa da ortada büyük bir problem vardır. Evin eski sahibi Kathy(Jennifer Connelly) ev üzerinde hak iddia etmekte, haklı olduğunu da büyük bir kararlılıkla söylemektedir. Hakkını sonuna kadar aramakta ısrarlı olan kadın ve adam arasında yaşananlar iki benzer karakterin farklı kültürleri nedeniyle birbirlerine düşman olmalarına neden olacaktır.

18. Titanik / Titanic (1997)

18. Titanik / Titanic (1997)

IMDb: 7.7

Yön: James Cameron

'Titanic' adlı dev transatlantik, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu geminin yolcuları arasında Avrupa`da bir kaç yıl geçirdikten sonra Amerika`ya dönmekte olan Jack(Leonardo DiCaprio) adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose(Kate Winslet) adlı genç bir kız da vardır. İki genç şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Çizgili Pijamalı Çocuk / The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

17. Çizgili Pijamalı Çocuk / The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

IMDb: 7.8

Yön: Mark Herman

8 yaşındaki Bruno ailesiyle Berlin'den ayrılır ve Polonya'da yaşamaya başlar. Babasının işi için taşındıkları bu yerde bir de arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasında kalan bir Yahudi'dir. Oğlunun tellerin ardında yaşananlarla ilgili gerçeği öğreneceğinden kaygılanan Bruno'nun annesiyse oğlunu bu ’’arkadaş’’lıktan korumaya çalışır.

16. Makinist / The Machinist (2004)

16. Makinist / The Machinist (2004)

IMDb: 7.8

Yön: Brad Anderson

Bir yıldır uykusuzluk hastalığı çeken Trevor(Christian Bale), bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Dinlenememekten ötürü vücudu bitik bir haldedir. Öte yandan işi dikkat gerektirir ve en ufak bir hatanın bedeli ağır olacaktır. Trevor ise her şeye çok zor konsantre olmaktadır. Trevor, kendisine bir takım notlar bırakmaya ve giderek azalan kilosunu sarı kağıtlara yazıp dairesine asmaya çok meraklıdır. Hayatında duygusal olarak bir şeyler yaşadığı fahişe Stevie ile bir yandan da tutku duyduğu Maria vardır. İş arkadaşları kendisine, bu gözle görünür kilo kaybı ve bedensel çöküşün arkasında ne olduğunu bilmemekten ötürü güven duymazlar.

15. Kefaret / Atonement (2007)

15. Kefaret / Atonement (2007)

IMDb: 7.8

Yön: Joe Wright

1935 yazının en sıcak günlerinden birinde, On üç yaşındaki Briony Tallis(Saoirse Ronan), yanlış zamanda yanlış yerde bulunarak görmemesi gereken bir şeyi aklına kazır: Ablası Cecilia(Keira Knightley) ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin(James McAvoy) gizli bir şekilde sevişmelerine tanık olmuştur. Gördüklerini yanlış yorumlaması yıllarca sürecek büyük bir trajedinin yaşanmasına neden olacaktır.

14. 3:10 Treni / 3:10 to Yuma (2007)

14. 3:10 Treni / 3:10 to Yuma (2007)

IMDb: 7.8

Yön: James Mangold

Kanun kaçağı Wade'i(Russell Crowe) yakaladığında Evans(Christian Bale), bu azılı katili mahkemeye götürmeye gönüllü olur. 3:10 Yuma trenine canlı olarak teslim etmek üzere hareket ettiklerinde, Evans ve Wade birbirlerine saygı duymaya başlarlar. Ancak, Wade’in çetesi ve her köşede bekleyen tehlikeler yüzünden, yolculuk kaderleri bir göreve dönüşür.

13. Daima Lilya / Lilja 4-ever (2002)

13. Daima Lilya / Lilja 4-ever (2002)

IMDb: 7.9

Yön: Lukas Moodysson

Sovyetler Birliği varoşlarında teyzesi ile birlikte yaşayan Lilya(Oksana Akinshina) henüz 16 yaşındadır. Annesi Lilya'yı terkederek ortadan kaybolmuştur. Lilya bir Andrei isimli İsveçli bir gence aşık olur ve onunla birlikte kaçmaya karar verir. Yaşamını düzene sokmak ve mutlu bir hayat sürmek için bambaşka bir ülkeye gelen Lilya burada eski yaşamını mumla arayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Soraya'yı Taşlamak / The Stoning of Soraya M. (2008)

12. Soraya'yı Taşlamak / The Stoning of Soraya M. (2008)

IMDb: 8.0

Yön: Cyrus Nowrasteh

Freidoune bir gazetecidir. Arabası bozulduğu için durduğu küçük bir köyde Zahra ile tanışır. Mütedeyyin insanların çoğunlukla yaşadığı bu köyün sakinlerinden Zahra, Freidoune'un peşini bırakmaz. Çünkü onun bir basın görevlisi olduğunu anlamıştır ve Zahra, onunla konuşabilmek için ısrarla peşine takılır. Yeğeni Soraya bir gün önce aynı köyde yaşadığı insanlar tarafından vahşice katledilmiştir.

11. Kelebek ve Dalgıç / Le scaphandre et le papillon (2007)

11. Kelebek ve Dalgıç / Le scaphandre et le papillon (2007)

IMDb: 8.1

Yön: Julian Schnabel

43 yaşındaki Jean-Dominique Bauby(Mathieu Amalric), üç hafta süren koma halinden sonra gözlerini açmıştır. Bu mucizevi uyanış doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılanır çünkü Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getiremiyorken, beyin bölgesinde hiçbir sorun çıkmaz ve izleyici bu andan itibaren Bauby'nin iç sesiyle olaylara tanıklık etmeye başlar. Tek kontrol edebildiği organı sol göz kapağı olan adam bir mucizeye daha imza atarak insanlarla göz hareketiyle anlaşmaya, dahası hayat hikayesini anlatacağı kitabını yazmaya başlar.

10. Karanlık Yolculuk / Donnie Darko (2001)

10. Karanlık Yolculuk / Donnie Darko (2001)

IMDb: 8.1

Yön: Richard Kelly

Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir.

9. Zindan Adası / Shutter Island (2010)

9. Zindan Adası / Shutter Island (2010)

IMDb: 8.1

Yön: Martin Scorsese

Teddy Daniels(Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule(Mark Ruffalo) isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor.

8. Bir Rüya İçin Ağıt / Requiem for a Dream (2000)

8. Bir Rüya İçin Ağıt / Requiem for a Dream (2000)

IMDb: 8.4

Yön: Darren Aronofsky

Uyuşturucu bağımlısı bir genç, televizyon bağımlısı annesi ve aralarında günden güne yükselen bir uçurum. Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla uyuşturucuyken; umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Cesur Yürek / Braveheart (1995)

IMDb: 8.4

Yön: Mel Gibson

Yaşanan büyük acılar sonrası yeniden memleketi olan İskoçya’ya dönen William Wallace’ın(Mel Gibson) asıl amacı çiftçilik yaparak sakin bir hayat sürmektir. Çocukluk aşkıyla karşılaştığında bunun onu dipsiz bir uçuruma iteceğinin farkında değildir. Bir gün İngiliz askerleri, William’ın çocukluk aşkı olan Murron’a tecavüz etmeye çabalarlar. William, onu kurtarır; ancak bu Murron’un ölümüne ve bir dönemin değişimine sebebiyet verecektir.

6. Ateş Böceklerinin Mezarı / Hotaru no haka (1988)

6. Ateş Böceklerinin Mezarı / Hotaru no haka (1988)

IMDb: 8.5

Yön: Isao Takahata

II. Dünya Savaşı henüz sona ermiştir. Seita isimli delikanlı, bir tren istasyonunda yere uzanmış son nefesini vermektedir. Seita yaşadıklarını hatırlar. O ve küçük kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe'de yaşamaktadırlar. Anneleri Amerikan bombardımanda öldüğünde, babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderilirler. Buraya uyum sağlayamayan ve teyzeleriyle tartışan iki kardeş evden kaçıp yollara düşer. Bir yandan özgürlüğün tadına varıp pastoral doğal ortamda kendilerini kaybederken, bir yandan da savaşın dayattığı zorluklara birlikte göğüs germek zorunda kalırlar.

5. Yeşil Yol / The Green Mile (1999)

5. Yeşil Yol / The Green Mile (1999)

IMDb: 8.5

Yön: Frank Darabont

Paul Edgecomb'un(Tom Hanks) hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey(Michael Clarke Duncan) isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

4. Hayat Güzeldir / La vita è bella (1997)

4. Hayat Güzeldir / La vita è bella (1997)

IMDb: 8.6

Yön: Roberto Benigni

İkinci Dünya Savaşı’nın birkaç yıl öncesini anlatarak başlayan filmde hayat dolu Guido(Roberto Benigni) güzeller güzeli öğretmen Dora’ya(Nicoletta Braschi) vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

3. Selvi Boylum Al Yazmalım (1978)

3. Selvi Boylum Al Yazmalım (1978)

IMDb: 8.7

Yön: Atıf Yilmaz

Kamyon şoförü İlyas (Kadir İnanır), İstanbul'dan Asya'nın (Türkan Şoray) kaldığı köye gelir. Birbirlerine körkütük aşık olan İlyas ve Asya'nın arasındaki muhteşem aşkın sonu felaketle sonuçlanır. İlyas, Asya'yı aldatmıştır. Destansı aşk beklenmedik şekilde sona ermiştir. Hayattaki en büyük tutkusu kamyonu 'Arkadaş' olan İlyas'ın geçimsiz tavırlarının üzerine bu ihanet de eklendiğinde Asya evini terk eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Yedi / Se7en (1995)

2. Yedi / Se7en (1995)

IMDb: 8.7

Yön: David Fincher

Departmana yeni transfer olmuş David Mills (Brad Pitt) ve yakında emekliye ayrılacak William Somerset (Freeman) hıristiyanlığın 7 ölümcül günahını işleyenleri kendi yöntemiyle öldüren sadist bir katilin peşine düşerler. Dedektifler yedi ölümcül günah ile ilgili işlenen bir seri cinayeti araştırmaktadır. Filmde geçen olaylar yedi günlük süre içinde olur. Pazartesi günü, kendini ölümüne beslemek zorunda kalan bir adamın cesedini bulurlar, bu 'Oburluk'u temsil etmektedir. Ertesi gün ise 'Açgözlülük'ü temsil eden zengin bir avukatı katledilmiş vaziyette bulurlar. Her gün yeni bir cinayetle karşılaşan dedektifler, olayın ne kadar içinde olduklarını çok geç anlayacaklardır.

1. Guguk Kuşu / One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

1. Guguk Kuşu / One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

IMDb: 8.7

Yön: Milos Forman

Randle P. McMurphy (Jack Nicholson), ağzı çok iyi laf yapan özgür ruhlu bir mahkumdur. McMurphy, deli numarası yaparak Eyalet Akıl Hastanesi'ne aldırır ve onun düzensizlik sevdası yeni geldiği yerdeki uyuşturucu rutinle karşı karşıya gelir. McMurphy Dünya Kupası maçları oynanırken, yeni arkadaşlarının yatıştırıcı ilaçlara boğulmuş bir şekilde ortalıkta bornozlarla dolaşmasına dayanamaz. Bu, savaş demektir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
57
47
26
24
23
18