Görüş Bildir
Haberler
Mütevazılığa Gerek Yok! Başarılı Olduğunuzun 9 Kanıtı

etiket Mütevazılığa Gerek Yok! Başarılı Olduğunuzun 9 Kanıtı

Rinascita
07.08.2016 - 12:05

Çok hırslı olan insanların başarı konusunda kriterleri farklıdır. En ufak bir başarısızlıkta kendilerini dibe vurmuş gibi hissederler. Hayatta başarısızlıkların da olabileceğini kabul etmek istemezler. Yapılan araştırmalara göre, insanlar başarının kriterini sahip oldukları arabalara, evlere ve bankadaki para miktarına göre belirliyorlar. Fakat insanların başarısı bu kriterlere göre belirlenemez. İnsanlarla olan ilişkileriniz, hayattan aldığınız keyif ve bu noktaya gelene kadar ne kadar yol aldığınız sizin gerçek başarınızı gösterir. Eğer kendinizi başarısız olarak görüyorsanız, belki de kriterlerinizi bir daha gözden geçirmelisiniz. İşte size kriterlerinizi yeniden belirleme konusunda yardımcı olabilecek 9 başarı kriteri...

Kaynak: http://www.businessinsider.com/youre-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Artık evrenin merkezinde olmadığını biliyorsun.

'Başarılı' insanların, kendilerini evrenin merkezi olarak gördüğünü biliyoruz. Onlar evrenin merkezi, geriye kalanlar da sadece o evrende yaşayan sıradan insanlar, değil mi? Bu, başarı değildir. Gerçek başarı empati yeteneği kurmayı, başkalarının duyguları ve hayallerini en az kendi duygularımız ve hayallerimiz kadar önemsemeyi gerektirir. Onlar olmadan başaramayacağımızı fark etmemiz gerekir.

2. Her zaman pozitifsin.

Umut ve iyimserlik, mutlu bir hayatın en önemli bileşenleridir. Eğer yanlış giden şeylerin üzerinde çok fazla durursanız, mutsuz ve kızgın olursunuz. Hal böyle olunca da, neyi başarmış olursanız olun kaybetmiş olursunuz. Gerçek başarı, her zaman her şeyin iyi tarafını görmek ve en kötü durumları bile en iyi hale dönüştürecek gücü kendimizde görmektir.

3. Başarısızlığın sonsuza dek sürmeyeceğini biliyorsun.

Asla başarısız olmayanların, asla denemeyenler olduğunu öğrendin. Fakat herhangi bir hata yaptığında da bunu yıkım olarak görüyorsun. Bunun yerine her hatanı bir şeyler öğrenmek için bir fırsat olarak kucaklamalı ve yoluna devam etmelisin.

Hala bunu yapamıyor ve kendinle mücadele ediyorsan, asla başarılı olamayacağını fark etmelisin. Hataların, başarıya giden bir yol olduğunu unutmamalısın. En büyük kırılma noktaları, en çok köşeye sıkıştığın ve en çok hayal kırıklığına uğradığın anlarda olur. Çünkü olaylara farklı bakmayı, at gözlüğünü çıkartıp kaçırdığın noktaları görmeyi en çok böyle zamanlarda öğrenirsin.

4. Olaylara farklı açılardan bakarsın.

Bazen, olaylar beklediğimiz şekilde gelişmez. Bir şeyler ters gider. Bu da hayatın bir parçasıdır. Hayatının en kötü gününü geçirirken, daha da kötü durumda olanları düşünmelisin; savaşta sağ kalmaya çalışanları veya yiyecek yemeği olmayanları mesela. Sana çok büyük gelen sorunların, başkalarının asla sahip olmayacağı avantajlar olabileceğini unutma. Bakış açını değiştirmeyi öğrendiğin an, hayattaki en büyük başarıyı yakalamış olursun.

5. İhtiyacın olduğunda yardım istemekten çekinmezsin.

İnsanlardan yardım istemeyi reddetmek, mükemmel olma çabasından başka bir şey değildir. Ne kadar çabalıyor olursan ol, yardım istemekten kaçınmak duygusal olarak olgun olmadığının göstergesidir. İhtiyaç duyduğunda yardım istemekten çekinmemelisin. Kimsenin yalnız başaramayacağını ve insanların zayıflıklarını başkasına göstermesinin kötü bir şey olmadığını anlamalısın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatın, birinin kazanıp diğerinin kaybettiği bir oyun olmadığının farkındasın.

Hayatta birileri kazanırken, diğeri kaybetmez aslında. Birinin büyük bir başarı elde etmesi, senin büyük bir başarı şansını kaybettiğin anlamına gelmez. Başkalarının başarılarını, içinde kıskançlık olmadan kutlamayı öğrenmelisin.

7. Dram ve heyecan arasındaki farkı söyleyebilirsin.

İstikrarlı ilişkilerin sıkıcı geldiği ve sana davranmaları gerektiği gibi davranan herkesten sıkıldığın günleri hatırla. Eğer bu çeşit bir 'dram' geçmişin bir parçası haline geldiyse, tebrikler! Eğer kararlılık hayatının bir parçası haline geldiyse, başarıyorsun demektir.

8. Artık başkalarının ne düşündüğünü önemsemiyorsun.

Birilerine bir şeyler kanıtlamak zorunda hissediyorsan, başkalarının düşüncelerini hala umursuyorsun demektir. Aksine hayatla, kendinle ve prensiplerinle barışık olduğunda, hayattan keyif aldığında, kendin olduğunda her şeyin olması gerektiğini gibi olmaya başladığını göreceksin.

İnsanların düşüncelerinin, yalnızca onlara ait olduğunu fark etmelisin. Başkalarının senin üzerinde bir etkisi olmadığını, senin kim olduğunu veya ne olduğunu değiştiremeyeceklerini anlamalısın.

9. Değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabul ediyor, değiştirebildiklerinizi değiştiriyorsunuz.

Kötümserlik ve pratiklik arasında bir fark var. Fırtınanın geldiğini görürsün, fakat onu durdurmak için yapabileceğin hiçbir şey yoktur. Bu durumda karalar bağlamak yerine durumu kabul edip, fırtınanın etkisini en aza indirmek konusunda çalışmalar yapmaya başlamalısın.

Eğer iş yeriniz sizi işten çıkarıyorsa, gerçeği kabul edip neler yapabileceğinizi düşünmelisiniz. Neler yapabileceğinize dair planlar yapmalı, bir sonraki adımda neler olacağını düşünmelisiniz.

Hayatında hoşlanmadığın şeyleri değiştirmek için gereken sorumluluğu almak, hayattaki en büyük başarıdır.

Hepsini bir araya getir şimdi!

Başarının iyi bir arabadan, büyük bir evden veya çok paradan geldiğini düşünmenin hiçbir faydası yok. Gerçek başarının içten ve karakterden gelen bir şey olduğunu ve şartlardan tamamen bağımsız olduğunu bilmelisin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
74
45
15
13
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ezhel merve

Başarılı olmadığımı anladım

BMO

Dünyanın en güzel gifi bu galeride sanırım. 8'deki kedi.

Sevilay

o bir anime. izlemek istiyorsan ismi de : your lie in april.

Mukaddes Baykara

hayatında istediği yere gelememiş benim gibiler için züğürt tesellileri. başarı para, nüfuz, itibar sahibi olmak ve insanların hayatıyla oynayabilecek güce s... Devamını Gör