Görüş Bildir
Haberler
Müslüman Mültecilere Karşı Skandal Öneri: 'Tel Örgülere Domuz Kafası'

etiket Müslüman Mültecilere Karşı Skandal Öneri: 'Tel Örgülere Domuz Kafası'

ATKN
24.08.2016 - 13:53 Son Güncelleme: 24.08.2016 - 15:42

Avrupa Parlamentosu'nda görev yapan Macar parlamenter tarafından gönderilen bir tweet mülteciler konusunda son dönemlerin en büyük skandalına neden oldu. Aynı zamanda bir tarihçi olan Schöpflin György, Müslüman mültecilerin Macaristan'a girmesini engellemek için tel örgülere 'domuz kafası' asılmasını önerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Tarık Demirkan'ın haberine göre György Schöpflin tarafından mültecilerle ilgili ifade edilen öneri, Avrupa basınında yaygınlaştı ve eleştirilere neden oldu.

Eleştirilerin ardından György Schöpflin, mültecilerden özür dilemedi ve mesajının içeriğinin yanlış okunduğunu savundu.

Macar parlamenter bu mesajı, Macaristan Sırbistan sınırına birilerinin mültecilere karşı korkuluklar astığını konu alan bir haberi okuduğunda attığını söyledi.

'Bu bir olgu, hakaret değil'

'Bu bir olgu, hakaret değil'

György Schöpflin

Schöpflin mesajıyla 'korkulukların işe yaramayacağını, domuz kafalarıyla çok daha kesin sonuç alınacağını dile getirdiğini, ve şimdi de bunun doğru olduğunu düşündüğünü' vurguladı. 

Schöpflin söylediklerinden birilerinin neden alındığını anlamadığını da söyledi, 'Domuz bilindiği gibi haramdır. Domuz kafası orada dururken Müslümanlar sınırdan girmez, bu bir olgu, hakaret değil, dolayısıyla yanlış bir şey söylemedim' dedi.

Schöpflin'in açıklamaları eleştirilere neden oldu. 

Human Rights Watch (HRW) temsilcisi Andrew Stroehlei bu 'tiksinti verici' sözleri ilk duyduğunda bunların ırkçı bir nazinin sözleri olduğunu düşündüğünü, ama bu cümleleri söyleyenin bir AP üyesi olduğunu sonra öğrendiğini' söyledi.

Domuz kafasıyla Müslüman mültecileri 'ürkütmek' düşüncesi Avrupa'da yeni değil

Domuz kafasıyla Müslüman mültecileri 'ürkütmek' düşüncesi Avrupa'da yeni değil
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen sene Hollanda'nın Enschedeb kentinde hükümet tarafından 'mülteci kampı' yapılması düşünülen bir alana kimliği belirsiz kişiler tarafından domuz kafaları asılmış ve bunun üzerine de soruşturma başlatılmıştı.

Bu yıl Avusturya'nın Graz kentinde İslam Kültür Merkezi'nin kapısına domuz kafası asılmış ve duvarlara kan sürülmüştü. Bu olayda sanıklar ele geçirilmişti.

Bu yılın Mayıs ayında da Almanya'da Stralsund 'da Angela Merkel'in seçim bürosunun kapısına domuz kafası bırakılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
304
165
51
48
17
16
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Medeniyet besigi sanilan Avrupa muslumanlara denize girmesine carsafla izin vermiyor ama kilisedeki carsafli kadinlar girebiliyor :) Ayrica sinira domuz kafa... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ne oldu amerikan milliyetcisi zoruna mi gitti? Bu arada amerikan milleyetci olunmaz, amerika parali askeri olursun. Amerika irk kavrami diye bir sey yoktur o... Devamını Gör

kutsal-kase

bu domuzdan korktugumuz algısı nerden gelıyse ulan yemıyoruz sadece dıcemde artık kım bılır nelere katıyorlardı (annemın lafı) yanı :)

meyus

Allah kimseyi vatansız milletsiz bırakmasın ve kimseyi de Avrupa'nın eline düşürmesin ben bunlar kadar ırkçı bunlar kadar görgüsüz insanlar görmedim istisnal... Devamını Gör

Adamlar 20-30 senesini düşünüyor. Kendi ülkesinin menfaati daha önemli onlar için. Başımızdakiler ne olduğu belirsiz 3 milyon cahil, terörizm potansiyeli ola... Devamını Gör