Görüş Bildir
Haberler
Müslüman Alimler Birliği Mursi'nin Gözaltında Tutulmasını Kınadı

Müslüman Alimler Birliği Mursi'nin Gözaltında Tutulmasını Kınadı

Ibrahim Gökçeoğlu
08.07.2013 - 05:37 Son Güncelleme: 08.07.2013 - 10:16

Müslüman Alimler Birliği Mursi'nin Gözaltında Tutulmasını Kınadı

Dünya Müslüman Alimler Birliği ordunun müdahalesiyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin gözaltında tutulmasını kınadı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gözaltında tutulmasını kınadı.

Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreteri Ali Karaği'nin imzasıyla yayınlanan açıklamada, 'Meşru Cumhurbaşkanının gözetim altında tutulmasını, yargı ile tehdit edilmesini, İslami eğilimlilere yapılan sert saldırıları, aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı el-Katatni ve şeffaf yapılan seçimle halkın güvenini almış diğer meclis üyelerinin de bulunduğu kişilerin tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz' denildi.

Açıklamada, 'Şu anda Mısır'daki en tehlikeli şeyin, özgür ve şeffaf gerçekleşen seçimlerde halkın büyük çoğunluğunun güvenini alan İslami eğilimli kişilere yapılan saldırılar' olduğu ifade edildi.

İslami eğilimli liderlerin hapse atıldığı, karargahlarının ateşe verildiği, bazı kişilerin güvenlik güçlerinin gözleri önünde öldürüldüğü dile getirilen açıklamada, yaşanan olayların ardında büyük bir fitne olduğu, bunun 'akil kişiler' tarafından giderilmemesi halinde yaşanabilecek sıkıntılara değinildi.

Cezayir'de 'İslami eğilimli kişilerin yaşadığı trajedi'nin Mısır’da yaşanabileceği uyarısında da bulunulan açıklamada ayrıca, Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin bütün kademelerinin, Karadavi'nin verdiği, 'Hiç kimsenin Mursi'yi yönetimden uzaklaştırma hakkını, kendinde görmesinin caiz olmadığı' yönündeki fetvasını desteklediği kaydedildi.

Kaynak: http://www.turktime.com/haber/Musluma...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın