Görüş Bildir
Haberler
Müslim: 'Batı Artık PYD'yi Terör Örgütü Olarak Görmüyor'

Müslim: 'Batı Artık PYD'yi Terör Örgütü Olarak Görmüyor'

Ulaş
05.11.2014 - 00:39

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, IŞİD'in Kobani saldırısı sonrasında Batılı ülkelerin kendilerine yönelik tavrının değiştiğini belirterek, “Amerikalılar ve İngilizler ile yüzyüze oturup görüştük' dedi.

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Avrupa Parlamentosu'nda gayrı resmi Kürt dostluk grubunun düzenlediği 'IŞİD'in Kobani saldırısı ve bölgeye etkileri' konulu konferansta konuştu. Daha önceleri kendilerini 'terörist' olarak görüp muhatap almayan Batılı ülkelerin tavrının IŞİD'in Kobani saldırılarıyla birlikte kısmen değiştiğini belirten Müslim, 'Artık terör örgütü olarak görülmediklerini ve herkesin Avrupa değerlerini savunduklarının farkında olduğunu' söyledi,

Salih Müslim, 'IŞİD'in Kobani saldırıları sonrasında tavırlar biraz değişti. Bizi dinlemeye başladılar. Amerikalılar ve İngilizlerle yüz yüze oturup görüştük' dedi.

Yakın gelecekte başka ülkelerin temsilcileriyle de görüşmeyi beklediklerini dile getiren Müslim, temas kuracakları ülkelerle Suriye'de kontrolleri altında tutukları bölgelerin geleceğiyle ilgili daha fazla işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Müslim, Batılı ülkelerin kendileriyle ilgili politikalarını kısmen değiştirmelerinin yeterli olmadığını ve doğrudan muhatap alınmak istediklerini belirtti.

  • AA
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mus...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0