Görüş Bildir
Haberler
Murat Kekilli: ‘Cenab-ı Haktan Olmayı Yandaş Olarak Nitelendiriyorsanız Evet Yandaşım’

etiket Murat Kekilli: ‘Cenab-ı Haktan Olmayı Yandaş Olarak Nitelendiriyorsanız Evet Yandaşım’

Onedio Medya
15.02.2016 - 16:32

Yeni Yüzyıl gazetesinden Esra Elönü'nün sorularını yanıtlatan müzisyen Murat Kekilli, 'Yandaş müzisyen misin?' sorusuna, 'Eğer Cenab-ı Hak’tan olmayı yandaş olarak nitelendiriyorsanız evet yandaş müzisyenim' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esra Elönü'nün sorularını yanıtlayan Murat Kekilli'nin açıklamaları şöyle:

17-25 Aralık: 'Topyekûn İslam alemini zayıf düşürme ve hatta kırma teşebbüsü'

17-25 Aralık: 'Topyekûn İslam alemini zayıf düşürme ve hatta kırma teşebbüsü'
  • 17-25 Aralık sürecinde albümlerinden başka neyini dinlemişler? Murat Kekilli o süreçten ne anladı?

Dünyanın hiçbir ülkesinde insanlar yemek yedikleri kaba tükürmezler. Bu sadece siyasi bir görüşe yapılan bir darbe ve bir ihanet değildir. Bu topyekûn İslam alemini zayıf düşürme ve hatta kırma teşebbüsü idi.

  • Kırgın mısın insanlara?

İnsanlar değil! Onların fikirlerine yön veren, bir kısım medyadır beni inciten. Çünkü İngiliz kafasıyla düşünülemeyecek kadar ülkemi, bayrağımı ve halkımı çok sevdim. 

  • Cemaat’le ilgili ilk şaşkınlığı ve hayal kırıklığını ne zaman yaşadın?

Sayın Cumhurbaşkanımız olayı detaylandırınca: Bir vatandaş olarak aziz milletimiz ne sıkıntı çekip ne düşünüyor ise ben de aynı sıkıntıları çekip aynı şeyleri düşünmeye başladım. Eli, dili, kalbi ile... 

  • ‘Katil devlet’ deme modasına uyan sanatçılar vatan sağolsun diyen sanatçıların sesini bastırıyor mu sence? Daha mı etkinler?

Esasen kitle iletişim araçlarını emir aldıkları merciler hasebiyle çok iyi kullandıklarını ve medya ile organize hareket ettiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü yüz yılı aşkın bir süredir bu sistem bunlar tarafından bu şekilde kontrol ediliyor. Arada bir onlardan bağımsız gerçeği, iyiliği ve güzelliği anlatıp kötülükten men edenler çıktığında sesleri kısılıyor. 

  • Müslüman’ın eleştiri dili nasıl olmalı sence?

Müslüman, bir haksızlığa maruz kaldığında önce eli ile, buna gücü yetmiyorsa dili ile buna da gücü yetmiyorsa kalbi ile karşı koymalıdır.

  • İkinci Gezi olayları üzerine gazlama yapan bir ekip var önümüzdeki günler için sence ikinci gezi yaşanır mı?

Valla... Bilakis köprü yapılacak yaptırmaaaam, havaalanı yapılacak yaptırmaaaam, yerli araba yapılacak yaptırmaaaam, otoban yaptırılacak yaptırmaaaaam, uçağa binilecek bindirmeeeeem, teknoloji gelecek getirtmeeeem, velhasılı kelam helal lokma yenilecek yedirtmem! Gezi’deki sanatçı arkadaşlarımızın tek bir nokta tandaslı pragmatik ve dogmatik bir şekilde aynı dili kullanmaları karsısında elbette bu milletin bayrağını yükseltecek halkını ve vatanını muasır medeniyetler seviyesine yükseltecek sanatçılar da mutlaka ve mutlaka olacaktır. Müslümanların bu şekilde boynu bükük kalmasına müsaade etmeyecek sanatçıları düşünürleri siyasetçileri bu topraklar yine çıkaracaktır.

'Erdoğan’ı sevmemek başka bir şey vatan hainliği başka'

'Erdoğan’ı sevmemek başka bir şey vatan hainliği başka'
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Nişantaşı, Cihangir ünlülerinin muhalif raconları kesip sırf Erdoğan nefreti yüzünden PKK’ya destek vermeleri sence ne manaya geliyor?

Cumhurbaşkanı’nı sevmeyebilirsiniz, fikirlerini benimsemeyebilirsiniz ancak terör olaylarını siyasallaştırıp Cumhurbaşkanı’na isnad etmek hem şehitlere hem şehit yakınlarına hem vatana hem milletimize, sanat camiasına, inancımıza ve hatta Cenab-ı Hakka varana kadar ihanettir. Burada suçlu aranıyorsa bu terörün kendisi ve terörü destekleyenlerdir. Tayyip Erdoğan’ı sevmemek başka bir şey vatan hainliği başka bir şey. 

  • İki gün önce şehit ailesine taziyeye gittin, şehidin ruhu için Kuran okudun, niye bu kadar şaşırdılar ne yapsaydın yani Kuran değil de bildiri mi okusaydın?

Bu sanırım ülkemiz için yeni bir şeymiş gibi algılanıyor. Oysa bir müzisyenin inançlarının gereğini yerine getirmesi kadar doğal bir şey olamaz. 

  • Hem Kuran okuyan hem bestesini yapan vatanını seven kutsallara hakaret etmeyen sanatçının Türkiye’de işi zor mu?

Zaten bir önceki soruyu zar zor açıklamamın sebebi son yüz yıldır mahalle, rejim ve etnik baskı sebebiyle inançların gizli yaşanması zorunluluğu değil miydi? 

  • Sözleriyle Doğu’daki hendeklere kazma olan sanatçıların hangi gerçeği görmelerini isterdin?

İnsanları eylemlerinden ve söylemlerinden dolayı eleştirebiliriz. Ama bize benzemiyorlar diye bizim gibi düşünmüyorlar diye ötekileştirip kardeşlik duygularını yok etmemelerini, eğer din kardeşliğimiz yoksa bile insan kardeşi de olamaz mıyız? Gerçeğini görmelerini isterdim.

Röportajın tamamı için buraya tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
236
133
39
21
17
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Röportajı yapan Elönü, yanıtlayan Kekili ve bir tane elle tutulur bir cümle yok.Bu nasıl bir laf sarf etmektir, "Cenab-ı Haktan Olmayı Yandaş Olarak Nitelend... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

RTE ne zaman cenab-i hak olmuş? haberimiz olmadı galiba

Selin Demirci

ay ikisi de o kadar mide bulandırıcı ki... gazeteciliği g'sini bilmeyen bir yandaşla müziğin m'sini bilmeyen bir yandaş. yandaş olmak için meslek seçmiş müba... Devamını Gör