Görüş Bildir
Haberler
Mülteci Karşıtı PEGİDA Örgütünün Lideri Mülteci Oldu!

Mülteci Karşıtı PEGİDA Örgütünün Lideri Mülteci Oldu!

Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Başkanı Lutz Bachmann'ın ailesiyle birlikte Almanya'nın Dresden kentinden İspanya'nın Tenerife adasına taşındığı ortaya çıktı. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınan mültecileri aşağılayan ifadeleriyle bilinen Bachmann, son zamanlarda evlerine yönelik 4 saldırı gerçekleştirildiğini ve ailesinin güvenliğini sağlamak için ülkeden ayrıldıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Başkanı Lutz Bachmann'ın ailesiyle birlikte Almanya'nın Dresden kentinden İspanya'nın Tenerife adasına taşındığı ve birkaç aydır orada yaşadığı ortaya çıktı. Bachmann, ülkelerindeki savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınan mülteciler için 'kir tabakası' ifadesini kullanmıştı. 

Bachmann'ın kurduğu azınlıklara düşman PEGIDA grubu, ilk eylemini 20 Ekim 2014'te Almanya'nın Dresden kentinde düzenledi. Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla organize edilen ilk eyleme sadece 350 kişi katılmıştı. Pazartesi günleri yapılan gösterilere katılanların sayısı sürekli arttı, grubun 12 Ocak 2015'te düzenlediği gösteriye katılanların sayısı 25 bine kadar ulaştı.

Alman basınına yansıyan haberlere göre PEGİDA'nın eylemlerinde bir süredir gözükmeyen Bachmann bir süredir ailesiyle birlikte İspanya'nın Tenefire adasında yaşıyor.

"Zulme uğruyorduk"

"Zulme uğruyorduk"

Haberler üzerine sosyal medya hesaplarından bir video paylaşan Bachmann, adada yaşadığını doğruladı. Taşınma gerekçesi olarak da eşinin Dresden'deki baskıyı kaldıramadığını gösterdi. Evlerine yönelik iki ayda dört saldırı gerçekleştirildiğini, zulme uğradıklarını savunan Bachmann, taşınma kararını kendisinin ve ailesinin güvenliği için aldığını söyledi.

Bu fotoğraftan sonra istifa etmişti

Bu fotoğraftan sonra istifa etmişti

Pegida lideri Bachmann Hitler pozundan sonra istifa etti ama 23 Şubat'ta harekete geri döndü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bachmann, Ocak 2015'te kendisini Hitler'e benzeterek çektirdiği fotoğrafı Facebook sayfasında, 'O tekrar burada' iletisi ile paylaşmış, azınlıklara yönelik de aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı. Dresden Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın ardından mahkeme Bachmann'ı Ocak 2016'da 'halkı kışkırttığı' gerekçesiyle suçlu bulmuştu. Bachmann, tepkiler üzerine PEGIDA başkanlığından istifa etse de son birkaç aya kadar Pazartesi yürüyüşlerine katılmaya devam ediyordu. 

Sachsische Zeitung,  Independent

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
49
19
13
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Avrupalı

Adamın şu mülteciler yüzünden kendi ülkesini terk etmek zorunda kalması ne üzücü.

denemecelersss

empati yapmasını biraz öğrenmiştir umarım

Jaymz

mülteciception

The Devil Within

İlahi adalet diyecektim de şimdi din karşıtı insanlar karşı saldırıya geçecek :)

sanane123_

şikayet ederiz sıkıntı yapma