Görüş Bildir
Haberler
Kız Kulesi Kültür ve Sanat Merkezi Olacak

Kız Kulesi Kültür ve Sanat Merkezi Olacak

Kız Kulesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür ve sanat merkezi haline getirileceği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, restorasyon sürecine giren Kız Kulesi, Galata Kulesi gibi bir kültür ve sanat merkezi haline getirilecek. 

Işıklandırmaların yapılacağı kulede, konser verilebilmesi için düzenleme yapılacak. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor.  Kızkulesi, 1995 yılında 49 yıllığına Hamoğlu Holding'e kiralanmasının ardından, restorasyon süreci başladı. Aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyon sürecinin ardından 2000 yılında ziyarete açıldı.

DHA'nın haberinde ayrıca Kız Kulesi'nin mülkiyetinin İBB'den Kültür ve Turizm Bakanllığı'na geçtiği iddia edildi.

İBB Sözcüsü Ongun: Mülkiyeti bizde değil

İBB Sözcüsü Murat Ongun DHA'nın haberi üzerine yaptığı açıklamada 'Kız Kulesi, İBB mülkiyetinde yer alan bir alan değildir. Bu yüzden mülkiyetinin İBB’den alınması söz konusu değildir, kamuoyunun bilgisine' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
15
11
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Geçmiş olsun! .Şimdi etrafına biraz dolgu yapıp 3-4 katlı otopark sığacak şekilde beton dökülmesi gerekiyor.Daha sonra bir Kız Kulesi Cami-i ve Okçuluk Merke... Devamını Gör

Anıl Şimşek

Vizyon budur! Varoş evlilik teklifleri ve yemek yerine manzara satılan, ihalelerin güvenilirliği meçhul olan bir alandan sanatın konuşulduğu bir yere dönüşec... Devamını Gör

Kayıp

çok doğru👏

Semih Karakaş

Anasını sikmedğiniz bir bu kalmıştı amk yapılan en iyi şey hep iyi olanı bozmak aq