Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce: 'İktidar, Zaman ve STV'ye El Koymak İstiyor'

Muharrem İnce: 'İktidar, Zaman ve STV'ye El Koymak İstiyor'

ATKN
27.12.2014 - 17:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, iktidarın Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonuna el koyup kendi borazanı yapmak istediğini söyledi. Dershanelerin kapatılmak istenmesine de tepki gösteren İnce, “Bugün Cemaat’ten hıncını almak için dershaneleri kapatıyor, yarın CHP'den hıncını almak için dernekleri kapatır, öbür gün MHP’den hıncını almak için odaları kapatır.” dedi.

Silivri Belediyesi fuaye salonunda düzenlenen ‘Eğitim Sistemi Nereye Gidiyor?’ konulu panele katılan Muharrem İnce, panelin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Özgür medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonuyla ilgili soruya İnce, “Operasyonun amacını herkes biliyor. Türkiye'de herkes Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonuna yapılanların amacın ne olduğunu biliyor. Geçmişte el koydukları gazeteler, televizyonlar vardı. İktidarın borazanı olacaktı, olmuşlardır. Bugün de yapılmak istenen; bu yapılara el koyup kendi borazanları yapmak istemektedirler. Hukuksuzluktur, doğru değildir, yakışmamıştır. Ama millet bunların farkındadır, hiç kimse merak etmesin.'' ifadelerini kullandı.

Dershanelerin kapatılmasının fakir çocukları mağdur edeceğini ve sektörün kayıtsız nitelik kazanabileceği uyarısında bulunan Muharrem İnce, 'Birilerinden intikam almak için, bir eğitim öğretim kurumunu kapatamaz. Türkiye'de bu konu için eğitimcileri tartışıyoruz, bu doğru değildir. Bugün Cemaat’ten hıncını almak için dershaneleri kapatıyor, yarın CHP'den hıncını almak için dernekleri kapatır, öbür gün MHP’den hıncını almak için sivil toplumda odaları kapatır. Böyle bir kafa sağlıklı değildir. Polisiye tedbirlerle eğitim kurumu kapanmaz, eğitim kurumların kapanması gerekiyorsa eğitimde bir takım düzenlemelerle olur. Yer altına iner bu işler, söyleyeyim. Özel derse iner, olan fakir fukara çocuğuna olur, zengin çocuklar bu işi özel dersle çözerler.'' şeklinde konuştu.

'ÖZGÜR İRADENİZLE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SAVCILARISINIZ SİZLER'

Konya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakılan liseli gencin durumu hakkında da konuşan İnce, geçmişte de benzer olaylar yaşandığını hatırlattı. İnce, 'Geçmişte 16 yaşındaki bir çocuğu Kenan Evren astırmıştı, şimdi Recep Paşanın döneminde de 16 yaşındaki çocuk gözaltına alınıyor. Bir takım kamuoyu baskılarıyla serbest kalmış. Ben o hakimlere savcılara diyorum ki; kimsenin önünde eğilmeyin! unutmayın ki sizin cübbelerinizin düğmesi yok, kimseye düğmenizi iliklemeyin özgür iradenizle bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarısınız sizler.'' diye konuştu.

‘MATEMATİK ÖĞRENMELERİNİ TAVSİYE EDERİM’

Muharrem İnce, son dönemde yaşanan Osmanlıca tartışmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, parti olarak Osmanlıca öğrenimiyle ilgili bir sıkıntıları olmadığını, yapılmak istenen şeyin politik manevralar olduğunu belirtti. İnce, 'Osmanlıcıyla bir bizim bir sıkıntımız yok, Osmanlı bizim ecdadımız. Hiçbir itirazım yok buna öğrensinler. Fakat ben matematik öğretmelerini tavsiye ederim. Ben çocuklara fizik öğretmelerini isterim. Yani Osmanlıcayı uzmanlarla öğrensin bilsin. Geçmişimizi bilelim ama bunlar politik manevralardır. Bunlar din iman edebiyatı Osmanlı ecdat edebiyatıyla hırsızlığı, yolsuzluğu, rüşveti, kapatma taktikleridir bu millet bunu anlayacaktır diye düşünüyorum.' şeklinde konuştu.

BUGÜN

Kaynak: http://gundem.bugun.com.tr/bomba-iddi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0