Görüş Bildir
Haberler
Muhammed, Ülkesi Filistin İçin Olimpiyatlarda Madalya Kazanmaya Koşuyor!

Muhammed, Ülkesi Filistin İçin Olimpiyatlarda Madalya Kazanmaya Koşuyor!

''Savaş, korku ve sefaletten başka bir şey veremez. Yakar, yıkar, öldürür, yok eder'' demiş Nazım Hikmet. Ancak bizler biliriz ki bu dünyayı sanat, spor kurtaracak! Savaş içerisinde filizlenen her hikaye daha değerlidir çünkü işin ucunda yaşamak varken diğer detaylar önemsizdir. Gel gelelim Filistinli Muhammed Katib bizlere hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösterdi. Bizler günlük dertlerimizle hayatımızı sürdüreduralım, Muhammed umarız 2018 olimpiyatlarında Filistin için koşacak ve kazanacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25 yaşında, sosyoloji mezunu Filistin vatandaşı Muhammed Katib

25 yaşında, sosyoloji mezunu Filistin vatandaşı Muhammed Katib

Sosyoloji mezunu ancak atletizm ile uğraşırken bir taraftan da yoga hocalığı yapıyor. Filistin'de yıllardır süregelen savaş ve yıkımlara karşın asker olmamış. Ülkesi için bir şeyler yapmayı spor yoluyla seçmiş ve en büyük hayali 2018 Brezilya Olimpiyatlarında Filistin adına madalya kazanmak.

Muhammed'in düzenli olarak çalışabileceği bir saha yok

Muhammed'in düzenli olarak çalışabileceği bir saha yok

Bazen bir okulun sahasında çalışan Muhammed'e okul güvenlikleri her zaman izin vermiyor. Ya da inşaat halindeki bir futbol sahasının asfalt yolunu kullanan Muhammed, '' Futbol sahaları var ama atletler için yapılmış bir tesis yok. 100 metre pistleri var, asfalttan yapılmış ve burada antrenman yapmak sakatlığa yol açabiliyor'' diyerek şartların elverişsizliğinden yakınıyor.

8 ay sonra Olimpiyat elemeleri var ve Muhammed için zorlu bir süreç başlıyor

8 ay sonra Olimpiyat elemeleri var ve Muhammed için zorlu bir süreç başlıyor

3 aylık bir eğitim için Amerika'ya gitmeyi planlayan Muhammed için tabi ki imkansızlıklar süreci devam ediyor. Ancak bu O'nun hayatında karşılaştığı ilk ve tek zorluk değil. Muhammed, Filistin'in El Halil bölgesinde doğmuş ki bu bölge, Filistin- İsrail çatışmalarının en yoğun yaşandığı bölgelerden de birisi. 

''Ben küçükken, babamın İsrailli askerler tarafından şiddete uğradığını görüyordum. Askerleri her gün evimize gelir, bizi bir odaya koyar ve evi ararlardı. Neler olduğunu anlamıyordum çünkü sadece 5 yaşındaydım'' diyerek de yaşadıklarını anlatıyor.

Muhammed, Amerika'ya gidebilmek için bir video çekmiş ve insanları ona destek olmaya çağırmış

Ama eminiz ki manevi olarak da kalplerimiz onunla olacak. Filistin için koş, Filistin ve tüm ezilen halklar için kazan!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
29
9
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ümmü şahin

başarılar Muhammed!

Tuğrul Gedik

Allah yardımcın olsun inşAllah başarırsın Muhammed :)