Görüş Bildir
Haberler
Muhalif Parti Sözcüleri: 'Haklarımız Gasp Edildi, Demokrasiye Darbe Yapıldı'

Muhalif Parti Sözcüleri: 'Haklarımız Gasp Edildi, Demokrasiye Darbe Yapıldı'

Caner
22.02.2015 - 02:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'nda muhalefete söz vermeyen TBMM Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'ya MHP ve CHP'den sert tepki geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, muhalefetin haklarının gasp edildiğini, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, demokrasiye bir darbe yapıldığını, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise kendilerine zorbalık ve eşkiyalık yapıldığını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen MHP'li Oktay Vural, 'Sarayın kameraları varsa sarayın sözcüleri varsa sarayın basını varsa bizim basın toplantımızı hemen terk etisn. Darbecilerin medyası varsa basın toplantımıza katılmasınlar bizim akreditasyonumuz var' dedi. Ardından da yaşananları değerlendiren Oktay Vural, konuşmasının başında milletvekillerinin TBMM'de ettiği yemini okudu. Oktay Vural 'Namus ve şerifini koruyan milletvekilleri olarak bu bugün maalesef parlamentoda çoğunluğunu ele geçiren irade tarafından ve bu Meclis'i yöneten irade tarafından bu yeminini çiğneyerek namus ve şeref üzerine ettikleri bu yemini ayaklar altına alarak despot bir yönetim tarzıyla milletin hukukunu gasp etmişlerdir. Milletin sesini kısmışlardır. MHP olarak bu tasarı üzerindeki görüş ve düşüncelerimizi her türlü imkanlarla milletimize iletmişken yine milletin hukuku gereğince parlamentoda bize tanınan söz hakları meclisi yöneten meclisin başkanvekili değil, kendisini saraya bağlı hisseden meşruti monarşinin bir meşruityet anlayışı içinde meclisi yönetmek isteyen birisi tarafından yok sayılmıştır. Bu çerçevede grubumuza düşen söz hakları despot bir yönetimle yerine getirilmemiş, iç tüzük gereğince bu önergeler ve maddeler üzerinde talep ettiğimiz karar yeter sayısı ve yoklama ile ilgili taleplerimiz gasp edilerek milletin hukukuna aykırı işlem yapılmıştır' dedi.

HALAÇOĞLU: TBMM'DE DEMOKRASİYE KARŞI BİR DARBE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR

MHP milletvekilleri ile basın toplantısı düzenleyen Halaçoğlu, 'Aslında bugün hepinizin gözleri önünde demokrasi adına TBMM'de demokrasiye karşı bir darbe gerçekleştirilmiştir. Tüzük ve anayasa ihlal edilmiştir. Bizim konuşacağımızı belirtmemize rağmen oldubittiye getirerek kargaşa içerisinde konuşmamız engellenmiştir.' diye konuştu.

Konuşmasının başında tutanakları okuyan Halaçoğlu, 'Gelecek dememize rağmen o gürültü içerisinde oldubittiye getiriyor, ikinci kez bile sormuyor. Böyle bir usul hiçbir zaman yoktur. Gelecek dediğimiz arkadaşımıza rağmen derhal öteki partinin iktidar partisinin konuşmacısını çağırıyor ve arkasından da zaten konuşmuştu diyor ve kapatıyor. Düşünün bu bir darbe değil de nedir? Bu yasa iç güvenlik adındaki yasa aslında bir takım maddelerle asıl özgürlükleri hürriyetleri insan haklarını kısıtlayan bir yasadır. Burada yapılmak istenen bir darbedir dikta rejiminden başka bir şey değildir. İnsan haklarıyla da hiçbir alakası yoktur. Dolayısıyla bunun ilk örneklerini biz bugün TBMM'de gördük ve yaşadık. Dolayısıyla bu yasa ve bu uygulamalar tamamen TBMM'ye demokrasi adı altında gerçekleştirilen bir darbeden başka bir şey değildir. Buna sonuna kadar MHP olarak karşı duracağız, milletimize bunu anlatacağız. Bu milli mücadeleye, ki buna bu adı özellikle veriyoruz, bütün Türk halkını davet ediyoruz' şeklinde konuştu.

ALTAY: MUHALEFETİN GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLAMASINA EŞKİYALIKLA EL KOYULMUŞTUR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'nda muhalefete söz vermeyen TBMM Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'ya sert tepki göstererek, 'Muhalefet partisi sözcülerinin görüşlerini açıklama imkanını zorbalıkla eşkiyalıkla el koymuştur' dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Altay, 'Yasayla ilgili muhalefet partilerinin TBMM iç tüzüğünden kaynaklı haklarının kullanımına bu akşam saat 23.00 itibariyle TBMM'yi yöneten Ayşenur Bahçekapılı tarafından gasp yoluyla son verilmiş ve muhalefetin iç tüzükten kaynaklı haklarını kullanması engellenerek adeta zorbalıkla eşkiyalıkla yasa oldubittiyle genel kuruldan geçirilmeye çalışılmıştır. Biz bu filmi daha önce de gördük. Tıpkı 4+4+4 yasasının geçişi esnasında döneminde komisyon başkanı olan Nabi Avcı'nın bir gün iki gün iç tüzüğe uyduktan sonra üçüncü günden itibaren muhalefetin iç tüzükte yazılı haklarına kulak tıkayarak yanındaki katibe yasaları hızlı bir şekilde okutarak kabul edenler etmeyenler oylatarak geçirerek bir hukuk ihlali bir kanun dışılık yapmıştı. Bu akşam da 23.00 itibariyle benzer bir olay Bahçekapılı tarafından gerçekleştirilmiştir' ifadelerini kullandı.

İbrahim Varlık

Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0