Görüş Bildir
Haberler
Muhalefet Liderlerinden Faiz Tepkisi: 'Şahıs ve Şürekası Ülkeyi Açlığa Doğru Götürüyor'

Muhalefet Liderlerinden Faiz Tepkisi: 'Şahıs ve Şürekası Ülkeyi Açlığa Doğru Götürüyor'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 200 baz puanlık indirimle yüzde 16'ya çekmesinin ardından döviz kurlarından yeni rekorlar geldi. Türk Lirası'nın yaşadığı değer kaybına muhalefet liderleri de tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerinin üzerinde 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya çekti.

Karar sonrası dolar 9,50 euro ise 11 seviyesini gördü. 👇

"Ya millete ihanet ya da sağlık sorunu"

"Ya millete ihanet ya da sağlık sorunu"

Merkez Bankası'nın faiz indirme kararından önce 'Sayın Bürokratlar. Bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun. Siz bu milletin onurlu evlatlarısınız, bunu hiç unutmayın' mesajı veren CHP lideri Kılıçdaoğlu, karar sonrası ise ' Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!' dedi.

👇

"Bu aziz millet bunu hak etmiyor"

"Bu aziz millet bunu hak etmiyor"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, karara Twitter hesabından yaptığı bu paylaşımlar tepki gösterdi: 'Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıya verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ'lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor.'

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Talimatla 200 puan indi.

Talimatla 200 puan indi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Twitter  paylaşımında 'Talimatla 200 puan indi. Tekrar ediyorum: Talimatla.' ifadelerini kullandı.

"Milleti 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?"

"Milleti 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da tepkisini “'CMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor. Milleti 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi? Asgari ücreti pula döndürüp işçiyi namerde muhtaç ettiğiniz yetmedi mi? KOİ müteahhitlerine yaptığınız garanti ödemelerini yüzde 50 arttırmanız yetmedi mi?' diyerek gösterdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CauseIgotHigh

Her para birimi bitcoin gibi oldu artik tl ye karşı. Eskiden bi yılda olan değişimler şimdi 1 saatte oluyor

Pasif Kullanıcı

yaw sktir edin. bi tane akp destekçisi it çıkıpta beni uyarmadılar aç kalacağımıza dair diyebilir mi. yıllardır diyorlar bu gidişle aç kalırız diye, neyse se... Devamını Gör

uzaklardan

Aziz Nesin haksız mı? Cebinde para yok şükretmeyi ezberlemiş hala AKP diyen bir millete ne denir?