Görüş Bildir
Haberler
Muhabbet Kuşu Ne Yer? Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir?

Muhabbet Kuşu Ne Yer? Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir?

Müge Kakşi
15.10.2021 - 10:12

Bilimsel adıyla Melopsittacus undulatus yani muhabbet kuşu papağan türleri arasında yer alın evcil bir kuş türü olarak bilinmektedir. Avusturalya kıtasına ait olan ve Melopsittacus cinsinin içinde yer alan tek kuş türü olan muhabbet kuşları ülkemizde de birçok evde beslenmektedir. Doğal ortamlarında muhabbet kuşları daha çok sarı ve yeşil tüylere sahip olup tüyleri arasında da siyah çizgiler bulunmaktadır. Bu güzel ve ihtişamlı dış görünüşe sahip olan muhabbet kuşları tüm dünyada tercih edilen evcil hayvanlar arasında yer almaktadır. Muhabbet kuşu besleyenlerin merak ettiği bir konu ise muhabbet kuşlarının neyle beslendiği oluyor. Peki, muhabbet kuşu ne yer? Muhabbet kuşu nasıl beslenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avusturalya kıtasına özgü muhabbet kuşları rengarenk dış görünüşleri ve çıkardıkları sesler ile birçok kişinin ilgisini çekiyor. Evcilleştirilebilir hayvanlar arsında sayılan muhabbet kuşları ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde evlerde beslenilmektedir. Evlerde beslenen muhabbet kuşlarının rengi ise doğal ortamda bulunanların renklerinden daha çeşitlidir. Evde beslenen muhabbet kuşu renkleri ise beyaz, mavi, yeşil ve tamamen sarı olarak karşımıza çıkabiliyor. Bazı muhabbet kuşu türlerinde ise kafalarının üzerinde ibikleri bulunmaktadır. Muhabbet kuşu sahiplenenler ise bu hayvanların ne yediklerini veya neyle beslendiklerini internet üzerinden araştırıyor. Muhabbet kuşlarının ne yediğine ve nasıl beslendiğine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Muhabbet Kuşları Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Muhabbet Kuşları Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Avustralya kıtasında beş milyon yıldan fazladır varlıklarını sürdüren muhabbet kuşları doğal ortamlarında tohumlarla beslenmektedir. 15 yıla kadar yaşayan muhabbet kuşlarının birçok alıcısı vardır. Bu minik dostlarımız oldukça insan canlısı ve iyi bir arkadaştırlar. Dünyanın birçok bölgesinde evlerde beslenen muhabbet kuşları sahiplenenler muhabbet kuşlarını nasıl besleyeceğini ve ne yediğini merak ediyor. 

Muhabbet kuşları için beslenme oldukça önemli bir yere sahiptir. Doğal ortamlarında bitki tohumları ile beslenen kuşlarınıza aldığınız muhabbet kuşu yemleri de bu tarz tohumlardan oluşmaktadır. Bu yüzden muhabbet kuşunuza alacağınız yemler kaliteli ve vitamin içeriklerinin fazla olmasına dikkat edilmelidir. Muhabbet kuşları bununla birlikte tam tahıllar, küçük parçalı yiyecekler ve yenilebilir çiçekler ile beslenebilir. Ayrıca evinizde bulunan birçok besin ile de beslenebilen muhabbet kuşları beslenme konusunda zorluk çıkarmayan hayvanlardır.

  • Ekmek parçaları, pirinç, buğday, yulaf, keten, kuskus ve arpa temel besinleri arasında sayılabilirken birçok sebze, meyve, bitki ve ot da tüketebilmektedir.

  • Özellikle karnabahar yaprağı, lahana, ıspanak, maydanoz, kıvırcık, marul ve brokoli gibi sebzeleri tüketmeyi seveler. 

  • Bunun yanında muz, elma, portakal, mandalina, kavun, üzüm, armut gibi birçok meyveyi de tüketmekten hoşlanırlar. 

  • Havuç, salatalık, kabak ve bezelye gibi sebzeleri de muhabbet kuşunuza gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.

  • Ayrıca birçok bakla türünü de seven muhabbet kuşları protein zengini peynir ve özellikle yumurtanın beyazını da çok severler. Protein gelişimleri için oldukça önemliyken fazla da verilmesi yanlış olacağından dikkatli verilmelidir. 

  • Tüm bu besinlerin yanında çikolata, soğan, şeker, avokado ve patates gibi besinler kesinlikle verilmemelidir.

  • Ayrıca bu besinleri verirken yeminin yanında takviye besinler olarak verilmeli ve taze olmasına dikkat edilmelidir. Kafesine konulduktan sonra yemesinin bitmesinin ardından bu besinlerin kafesten alınması çürümeye bırakılmaması gerekmektedir.

  • Kafesindeki yem bölümüne yem koymanız muhabbet kuşunuzun beslenmesi için yeterli olacaktır ve acıktı zamanlarda kendi gidip yemini yer. Diğer sebze meyve gibi besinleri yemleriyle karıştırmamalı be ayrı bir bölüme koyarak vermelisiniz. Ayrıca minik dostunuzun suyunu ihmal etmemeli her 2 günde bir hijyen açısından değiştirmelisiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
19
6
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın