Görüş Bildir
Haberler
Facebook'ta Halk Oyunlarına 'Zina' Diyen Bir Müdür Yardımcısı Vardı, Ne Oldu Ona?

etiket Facebook'ta Halk Oyunlarına 'Zina' Diyen Bir Müdür Yardımcısı Vardı, Ne Oldu Ona?

Onedio Medya
12.04.2016 - 13:16 Son Güncelleme: 28.04.2016 - 15:16

Malatya Gazi Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı yapan bir öğretmen, sosyal medya hesabı üzerinden halk oyunu oynayan öğrencilerin fotoğraflarını paylaşıp 'Hangi baba 16 - 17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını, diz dize, göz göze, kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister' diye yazmıştı. Paylaşımdaki ifadeler velilerin tepkisine neden olmuştu. CHP'li Ağbaba da öğretmene tepki göstermiş ve 'Binlerce yıllık halk oyununu 'halt oyunu, zina’ olarak gören anlayışın IŞİD zihniyetinden farkı yok' demişti. 

Peki o paylaşımın basına yansıması sonrasında tepkilerin odağına yerleşen ve hakkında soruşturma başlatılan eğitimciye ne oldu?

Müdür yardımcısı başka bir okula, yine aynı görevle tayin edildi... CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz 'Bu müdür yardımcısını daha merkez de bir okula müdür yardımcısı yapmışlar. Yani terfi ettirmişler. Yazıklar olsun. Biz bu işin peşini bırakmayacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

DHA ve İHA'nın aktardığı bilgiye göre Yeşilyurt ilçesine bağlı Gazi Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcısı N.T. sosyal medya hesabından kız ve erkek öğrencilerin birlikte halk oyunu oynamasına tepki gösterdi.

'Halk oyunları adı altında halt oyunları'

'Halk oyunları adı altında halt oyunları'

Eğitimcinin paylaşımını aynen aktarıyoruz: 

“Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli halk oyunu maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında halt oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin diz dize göz göze sarmaş dolaş halk oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen baba buna izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekildeki bir halk oyununun neresi İslam'a uygun? Geleneksel kıyafetler giyince bu durum helal mi oluyor? İslam’daki zina mevzusunu iyi okumalı ey analar babalar”.

Paylaşım velilerin protestosuna yol açmıştı

Paylaşım velilerin protestosuna yol açmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah erken saatlerde okul önünde toplanan bir grup veli, müdür yardımcısının paylaşımını kınadı.

Veliler adına bir konuşma yapan Hasan Özdemir, “Anadolu’da olduğu gibi diğer dünya ülkelerinde, yöresel olarak icra edilen, hatta yarışmalar ve festivaller düzenlenen, sanat ve sporu içi içe buluşturan halk oyunlarının bir eğitimcisi olmasına rağmen bunun zina olduğu ve çirkin bir üslupla insanları provoke eden birisinin çocuklarımızın eğitim gördüğü bir okulda istemiyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da bu paylaşımı eleştirenler arasındaydı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da bu paylaşımı eleştirenler arasındaydı.

Kızla erkeğin el ele tutuşmasını cinayet sebebi sayan anlayışın ‘hastalıklı’ olduğunu kaydeden Ağbaba, Ağbaba, fotoğraf ve yazıyı basın mensuplarına göstererek şöyle dedi:

'Bir okul müdür yardımcısı Malatya’nın, Türkiye’nin, Anadolu’nun binlerce yıllık geleneği olan fotoğrafı paylaşıyor. Halay, Anadolu’nun binlerce yıllık geleneğidir. Anadolu’yu Anadolu yapan öz değerlerden birisidir. Bu çocuklarımızın, bizlerin, kadınımızın, erkeğimizin hepimizin oynadığı, büyük zevk aldığı bir oyun. Bu hem Malatya hem de Anadolu topraklarında binlerce yıllık bir gelenek. Böyle bir anlayışın, binlerce yıllık halk oyununu ’halt oyunu, zina’ olarak gören anlayışın IŞİD zihniyetinden farkı yok. Kızla erkeğin el ele tutuşmasını cinayet sebebi, normal sayan bu hasta ruhlu anlayış, hasta ruhlu bir insanın toplumda olması, hele hele öğretmen olması, hele hele bir okulda yönetici olması tehlikelidir, kabul edilemez.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu paylaşımın haber olarak yayınlanması ardından tepkiler alan N.T. hakkında, idari soruşturma başlatılmıştı. 

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, idari tedbir olarak N.T'nin Yeşilyurt İlçesi’nde başka bir okula yine Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildiğini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. 

N.T., konunun Meclis'te de gündeme gelmesi üzerine, hesabındaki paylaşımları silmişti. 

DHA'dan Mikail Pelit'e konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 'Bu müdür yardımcısını daha merkez de bir okula müdür yardımcısı yapmışlar. Yani terfi ettirmişler. Yazıklar olsun. Biz bu işin peşini bırakmayacağız' dedi.

Hakkında idari soruşturma yürütülen bir eğitimcinin başka bir okula atanmasını doğru buluyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
454
187
44
37
13
9
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
phpmanyak

Desenize 6 yıl profesyonel zina yapmışım...

ömer çiftcioğlu

ahahaha :D bende teşebbüste bulunmuştum bir ara ama grupta başarısızdım :P şaka bir yana bu kafanın değişmesi lazım hakikaten

Selim

Hayatında eline karşı cinsin eli değmemiş insanlar böyle hasta ruhlu orospu çocukları olup milletin kızına çocuğuna tecavüz ediyo amk

Thomas Anderson

Ben o zaman ilkokuldayken baya bi zinaya bulaşmışım tüh günah oldu bak görüyormusun