Görüş Bildir
Haberler
Muammer Güler: "Mardin'in Zenginliğini Ranta Çeviremiyoruz"

Muammer Güler: "Mardin'in Zenginliğini Ranta Çeviremiyoruz"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eyüp Feshane'de düzenlenen 'Mardin Tanıtım Günleri'ne katılan AK Parti Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler 'Mardin'in zenginliğini ranta çeviremiyoruz' dedi.

Eyüp Feshane’de düzenlenen 'Mardin Tanıtım Günleri' bugün başladı. Tanıtım günlerinin açılışı için düzenlenen törene AK Parti Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ve 2.51 metrelik boyuyla 'Dünyanın en uzun adamı' unvanını elinde bulunduran Mardinli Sultan Köse de davet edildi.

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol konuşma yapmak için kürsüye çağırılırken kendisinin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak tanıtılmasına tepki gösterdi. Konuşmasının başında bir düzeltme yapmak istediğini söyleyen Akyol, ' Bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Kürsüye davet edilirken ve ismim söylenirken Büyükşehir Başkan Vekili olarak tanıtıldım. Bu şekilde tanıtılmak kendi şahsım açısından değil ama biz seçilirken Büyükşehir Belediyesi Eş başkanları olarak seçim tanıtımlarına çıktık. Bu şekilde seçildik. Bu bir kadın mücadelesi kazanımıdır. Bu hatanın düzeltilmesini istiyorum. Mardin Büyükşehir Belediyesi 8 ilçesiyle birlikte ’Eş Başkanlık’ sistemiyle yönetilmektedir'dedi.

Akyol’un bu tepkisine rağmen konuşmasını bitirip yerine geçerken yine 'Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili' olarak anons edildi.

Akyol’un ardından konuşan Muammer Güler, Mardin’in tanıtım eksikliğine rağmen hem turizm hem de altyapı anlamında çok güzel imkanlara kavuştuğunu söyledi.

Konuşmasında, 'Çözüm Süreci'ne de değinen Güler, 'Şimdi o bölgenin ihtiyacı olan şey, barışın, birlikteliğin ve beraberliğin ilelebet yaşayacağı bir huzur ortamına kavuşmak... Mardin’in en önemli arzusu odur' diye konuştu.

Güler, konuşmasının ardından Mardin’in yerel ezgilerini dinledi, zaman zaman alkışla eşlik etti.

EN UZUN ADAM BAŞARAMADI

Mardin tanıtım günlerine katılan Sultan Köse, hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Feshane’de kurulan standları gezen Köse, hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

Feshane’nin bahçesine çıkan Köse, kendisi için hazırlanan dev uçurtmayı uçurmaya çalıştı. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de izlediği gösteride, Köse iki denemesinde de başarılı olamadı. İkinci denemede 100 metre kadar havalanan uçurtma, kalabalığın üzerine düştü. Bu sırada kısa süreli heyecan yaşandı.

Sultan Köse, etkinliğin sonunda Feshane’den ayrıldı. 

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0