Görüş Bildir
Haberler
Motosikletlerin dünyasına Yeni giriş Yapacak olanlar Buraya bakın Derim.

Motosikletlerin dünyasına Yeni giriş Yapacak olanlar Buraya bakın Derim.

Mehmet TEKMEN
25.05.2018 - 13:11

Motosiklet Türleri Ve Seçim Nedenleri

Motosiklet almayı düşünüyorsunuz ama ne tür bir motosiklet alacağınıza karar veremediniz, ihtiyacınız neler hangi tür motosiklet sizin olmalı? Cevaplıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cub

1. Cub

İki teker ailesinin neredeyse en küçük çocuğu, yeni başlayanlar için kolay kullanımı ve hafif olması genelde mekanik aksamı ile motosikleti tanıması açısından başlangıç motosikleti olarak kabul edilir.

50/125 cc arası küçük motor aksamına ait bu motorlar yeni motosiklet kullanmaya başlayana adeta bir öğretmen ve bakkala pazara gitmek için en ekonomik alternatiftir, yakıt konusunda cüzdan dostudur.

2. Commuter

2. Commuter

Bu motosikletler yeni başlayan birazda tarz sahibi olayım makinem şekil önümden çekil tarzı kullanıcıları cezbeden cinsten.

Genelde şehir içi ulaşım amaçlı işe gideyim pikniğe gideyim amacına hizmet eden düşük bütçeli dostların vaz geçilmezi, bu aletler ülkemizde kuryeler de çok tutulur az yakıt düşük bakım maliyeti 4 zamanlı olması dez avantajdır.

Commuter motosikletler ile kendinize yakın il yada ilçelere seyahat etmenizde mümkün olabilir 100/250 cc motor gücüne sahip bu motorlar 100 km'de ortalama 2.7-4.5 litre yakıt tüketirler.

3. Scooter

3. Scooter

Motosikletler herkesin ilgisini çekse de manuel vitesli motorlar yeni başlayanlarda genelde yapamam gibi ön yargı oluşmasında önemli rol oynar.

O zaman bu tam size göre, scooter motosikletler bas gitsin bırak dursun mantığı ile çalışan bu motosikletler kendi boyutlarındaki diğer motorlara nazaran biraz fazla yaksada bayanlar için rahat inip binilebilen ve şehir içi turlamaya uygun hafif aletlerdir, 100/250 cc motoru olan bu aletler 100 km'de 3/5.5 litre arası yakıt tüketir. 

4. Maxi Scooter

4. Maxi Scooter

Bas gitsin bırak dursun mantığındaki bu aletler ise normal scooter motorların limuzini tarzında daha heybetli daha güçlü ve tabiki özellik olarak zenginleşmiş ve bir o kadarda konforludur.

Şehirler arası yol yapmaya müsait bu motorlar günümüz teknolojisi ile donatılarak gelir düzeyi diğerlerine nazaran biraz daha yüksek bireylere hizmet etmektedir, 250/500 cc motor gücüne sahip bu motorlar otomatik vites olarak bilinir ve yakıt tüketimi manuel motorlardan biraz daha fazladır 100 km'de 4.5/6.8 litre yakıt tüketimi vardır.

5. Enduro ( kros )

5. Enduro ( kros )

Hafta içi deli gibi çalıştınız ofiste herkesin sorularına cevap verdiniz sinir katsayınız fazlasıyla yükseldi, o zaman bu aletler sizi sakinleştirecek.

Hafta sonu pikniğe gittiniz mangalı yaktınız karnınız doydu bindiniz motora dağ, tepe, tümsek, çamur, gazladınız üstünüz çamur oldu vurdunuz kendinizi taşlara kayalara stresiniz bir anda düştü akşam eve geldiniz ve güzel bir duşun ardından bebekler gibi uyuyabilirsiniz.

100/500 cc motora sahip bu aletler motor büyüklüğüne göre değişse de genelde biraz fazla yakar eee o kadar dağın tepeninde bir bedeli olmalı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Naked

6. Naked

Şehirde gecenin ilerleyen saatlerinden sonra ve özellikle otoban yada çevre yoluna yakın evlerde oturanların balkonda otururken bir anda '' vvuuuvvvff '' diye geçip sesiyle bizi cezbeden bu küçük şeytanlar genelde caddelerde gazlamak isteyen haftalık harçlığı asgari ücretin üzerinde olan kardeşlerimizin kullandığı eğlence oyuncaklarıdır.

Uzun yollarda pek görmeye alışık olmasak ta bu makineler 200/600 cc motora sahiptir, 100 km'de ortalama 5,5 litre yakıt tüketir.

7. Racing

7. Racing

Hiç meraklısı olmayanların bile çevremizden geçerken dönüp bir hışımla baktığı ve ne gidiyo beee dediğimiz aletlerdir, genelde yarış pistlerinde yarışlarda kullanılsalarda günümüzde trafikte görmekte mümkün olabiliyor.

Şimdiden söyleyelim 600/1400 cc motora sahip bu makinelerden bir tane alacaksanız öncelikle cüzdanınız kabarık olmalı ve benzinlikteki pompacıdan müdürüne kadar herkesle yakın arkadaşlıklar kuracaksınız.

Yakıyor abi bunlar 100 km'de 7/10 litre arası yakıyor yani tabi birde bunun ekipmanı var böyle birşeye bineceksen güvenlik önlemi açısından zengin olan motosiklet aksesuarları piyasasının en bilindik ve güvenilir ekipmanını alacaksın.

8. Chopper Cruiser

8. Chopper Cruiser

Chopper olarak bilinen ve motosiklet ailesinin en rahat hatta ülkemizde dudak uçuklatan fiyatlarıyla ulaşılması zor bu motosikletlere binecekseniz deri kıyafetlere kuru kafa amblemlerine ve siyah giyinmeye alışsanız iyi olur.

Fiziki yapısıyla kullanım açısından rahat sürüşüyle bilinen motosikletlerdir, kullanıcılarının böbürlenerek bindiği ve uzun soluklu yolculuklarda göz kamaştıran modeldir, uzun derken hafife almayın bunlarla baya dünya turu yapıyorlar hatta hintli aileler böyle motorlara 7 kişi biniyorlar.

600/1300 cc motor bloğuna sahip olup 100 km'de ortalama 7/10 litre arası yakıt tüketirler, ülkemizde bu aletler 40.00 tl'nin altında satılmıyor zaten bu demektir ki yakıtı çokta önemseyen yoktur.

9. Street ( uzun yol motoru )

9. Street ( uzun yol motoru )

İsmiyle tarzı ne alaka diyenleri duyar gibiyim, gelir düzeyi fazlaca yüksek olan ve gerçekten çok çok pahalı olan motorlardır kendileri.

Görenlerin önünde saygıyla eğildiği 2 teker ailesinin büyük büyük babası ve camiasının lordu desek pekte abartmış olmayız.

İkinci elinin bile 60.000 civarı olan bu rüya gibi motorlar 1000/1800 cc motor bloğu na sahip ve çok fazla teknolojiden faydalanılarak üretilmiş ve yok artık buda mı var gibi insanı şaşırtan özelliklerle donatılmıştır, düşünün motosiklette airbeg bile var.

Ortalama yakıt tüketimi 6.5/13 litreye kadar çıkabilir bununla evden çıkıpta yıllarca dünyayı keşfetmek için aile boyu gezenler var.

Motosikletleri fark eden sürücülerin olduğu bir Türkiye de görüşmek dileğiyle..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın