Görüş Bildir
Haberler
Motorola Resmen Lenovo'nun!

Motorola Resmen Lenovo'nun!

Batuhan
30.10.2014 - 14:39

2014 yılı başında tüm dünyanın gündemine oturan ve Motorola ’nın Çinli bilgisayar üreticisi Lenovo’ ya satılmasını ön gören anlaşma resmi olarak imzalandı. Lenovo yaklaşık 3 milyar dolarlık satın alma ücretini Google ’a ödedi ve Motorola resmen Lenovo ’nun oldu.

Motorola için son iki haftanın en çok konuşulan şirketi dememiz doğru olur. Önce Nexus 6 sonra da Droid Turbo ile dikkat çekmeyi başaran şirket, şimdi de bu satın alma ile gündemin en tepesine oturmuş durumda.

Lenovo söz verdi!

Anlaşmanın tamamlanmasının ardından Lenovo ’da yapılan açıklamada Motorola ’nın işlerine fazla karışmayacakları, şirketin merkezinin ABD’de, Chicago ’da kalacağı ve şu anda Motorola CEO’su konumundaki Rick Osterloh ’un kendi pozisyonunda çalışmaya devam edeceği söylendi.

Ne olacak?

İlk açıklamadan anladığımız kadarı ile Lenovo Motorola ’yı daha çok Asya ve Avrupa pazarında kullanmak için satın almış. Hali hazırda ABD’de aktif olan şirketin Lenovo himayesinde Asya ve Avrupa’da satışlarını arttıracağı düşünülüyor. Nexus 6 ve Droid Turbo’nun ise bu satıştan etkilenmeyeceği, cihazların planlandığı gibi satılacağı tahmin ediliyor.

2016'da kara geçecek!

Motorola 'nın son zamanlarda tanıttığı Droid Turbo , Nexus 6 ve Moto 360 gibi cihazların satışı tahmin edildiği gibi olursa Lenovo'nun harcadığı parayı geri kazanıp kara geçmesi 2016 yılı başında olacak. Anlaşma Lenovo için bir hayli avatajlı oldu dememiz mümkün.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/motorola-resme...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0