Görüş Bildir
Haberler
Morrissey Hakkında Bilmeniz Gereken 9 İlginç Gerçek

Morrissey Hakkında Bilmeniz Gereken 9 İlginç Gerçek

ATKN
01.12.2014 - 18:06 Son Güncelleme: 01.12.2014 - 18:21

1.

1.

Morrissey, Viva Hate albümünde yer alan ‘Margaret on the Guillotine’ şarkısında  başbakan Margaret Thatcher’i tehdit ettiği iddiasından  dolayı Scotland Yard tarafından sorgulanmıştır.

2.

3.

3.

Daha önceden İngiliz dizisi EastEnders için de rol teklifi alan Morrissey’e dünyaca ünlü sitkom Friends’in setine yaptığı bir ziyaret sırasında dizinin gitar çalıp şarkı söyleyen karakteri Phoebe ile düet yapmasının mümkün olup olmadığı soruldu. Otobiyografisinde, Moz bu teklifi geri çevirişini şu sözlerle özetliyor: “Yangın merdiveninden aşağı koşarken arkama bile bakmadım; tekrar güle güle Hollywood”

4.

4.

Müziğin küçük yaşlardan beri en büyük tutkularından biri olduğunu söyleyen Morrissey’in dinleyici olarak katıldığı ilk konser 1972’de Manchester’da gerçekleşen T.Rex konseridir. Yıllar sonra grubun solisti Marc Bolan ile Midland Hotel’de karşılaştığında kendisinden imzasını ister yalnız Marc Bolan kendisini reddeder ve yürümeye devam eder.

5.

5.

80’li yılların çoğunu turnede geçiren the Smiths ekibinin en ilginç kulis isteklerinden biri, en fazla 1.5 en az 1 metre uzunluğunda, canlı bir ağacın konser günü süresince etkinlik mekanında bulundurulmasıydı. Bu özel talep doğrudan 7 Aralık günü VW Arena’da sahne olacak olan Morrissey’den geliyordu.

6.

6.

2006 senesinde BBC tarafından düzenlenen the Culture Show’un yaptığı oylamaya göre Morissey, David Attenborough’un birinci seçildiği 'Yaşayan En Önemli İngiliz İkonları' sıralamasında Paul McCartney ve Davis Bowie’yi geçerek ikinci seçildi.

7.

7.

1987 senesinde ateşli bir Morrissey hayranı, Denver’de yayın yapan bir radyo istasyonunu silah zoruyla ele geçirip Smiths çalmalarını talep etti. Başka çaresi olmayan radyo çalışanları polisin gelmesini bekledikleri beş uzun saat boyunca yayınlarında The Smiths şarkılarına yer vermek zorunda kaldı.

8.

8.

Günümüzde indie müzik sahnesinin en önemli isimleri arasında gösterilen Steven Patrick Morrissey’in gençlik yıllarındaki tek tutkusu müzik değildi. Futbol konusuna da hayli meraklı olan genç Morrissey’in George Best’i izleyebilmek için babasıyla beraber Manchester United maçlarına gittiği biliniyor.

9.

9.

Dünyaca ünlü şarkıcı Morrissey, profesyonel müzik kariyerine atılmadan önce NME ve Sounds gibi dönemin önemli müzik dergilerinde konuk yazar olarak yer alıyordu. Yine bu yıllarda, büyük hayranı olduğu the New York Dolls ve James Dean hakkında yazdığı Babylon Books tarafından yayımlanan iki kitabı bulunmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
3
1
0
0
0