Görüş Bildir
Haberler
Mona Lisa'nın Mezarı Bulundu mu?

Mona Lisa'nın Mezarı Bulundu mu?

Ulaş
26.09.2015 - 13:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en meşhur tablosu nedir diye sorulsa, herhalde büyük bir çoğunluk Mona Lisa diyecektir. Öyle ki Louvre Müzesi’ni gezen ziyaretçilerin yüzde doksanı da Mona Lisa’yı görmeden çıkmaz. Mona Lisa bugünlerde yine sanat dünyasının en çok konuşulan eserlerinden biri. Şimdi de İtalya'daki bir manastırda yer alan mezarın Mona Lisa'ya ait olup olmadığı araştırılıyor.

Genel kabul gören ama hiçbir zaman kanıtlanamayan görüşe göre Mona Lisa, Lisa del Giocondo isimli bir kadın. Kocası Francesco del Giocondo, ikinci çocuklarının doğumu anısına; aldıkları evi kutlamak için de olabilir, bu resmi Leonardo da Vinci’ye sipariş eder. Kocasının ölümü ile rahibe olan Lisa del Giocondo, 15 Temmuz 1542 yılında 63 yaşında hayata gözlerini kapar. 

'GİZEMLİ GÜLÜŞ' BULUNDU MU?

İtalyan araştırmacılar, Leonardo da Vinci'nin ünlü tablosundaki Mona Lisa'ya ait olabileceği düşünülen bir mezar buldu.

Mezardaki kemikler, Mona Lisa'nın çizildiği dönem 16. yüzyıla ait. Kazı ekibinden, tarihi kayıtların ve testlerin kemiklerin Mona Lisa'ya ait olabileceğini gösterdiği yönünde bir açıklama geldi.

Keşif, bilim ve sanat dünyasında tartışma yarattı. Kanıtların ve kemiklerin, Mona Lisa'ya ait olduğunu söylemek için yeterli olmadığını düşünen kesimler de var. 

MONA LISA NEDEN BU KADAR MEŞHUR?

Leonardo da Vinci’nin sürekli yanında taşıdığı Mona Lisa’nın bu kadar meşhur olmasının sebebi aslında resmin etrafında dönen spekülasyonlardır. Bu spekülasyonların kaynağı ise Mona Lisa’nın gülüşü; bir baktığınızda size güldüğünden emin olduğunuz, bir baktığınızda gülümsemenin arkasında bir üzüntü olduğundan şüphelendiğiniz… Bunun da nedeni aslında Mona Lisa’nın sağındaki ve solundaki dümdüz olması gereken ufuk çizgisinin birbiri ile tutarlı olmaması. Bu da yüzünün iki tarafında farklı bir ifade oluşmasına neden oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
5
3
3
2
2