Görüş Bildir
Haberler
Benekler Kraliçesi "Yayoi Kusama!"

etiket Benekler Kraliçesi "Yayoi Kusama!"

Ece Gökçeoğlu
07.04.2015 - 05:08 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 01:18

Yayoi Kusama Benekler Kraliçesi!

  Japonya' nın en büyük sanatçılarından biri olarak kabul edilen Kusama, tam elli yıldır takıntılarını, halüsinasyonlarını puantiyelerle anlatıyor. 

   Feminizm, minimalizm, sürrealizm, art brut, pop ve soyut ifadecilik akımları ile anılıyor fakat o kendini ''  Takıntılı bir sanatçı. '' olarak adlandırıyor. Bazı araştırma sonuçlarında ise; Kusama' nın 1977 yılından itibaren kendi isteği ile Tokyo' da bir akıl hastanesinde yattığı söyleniyor. Kendisi 1929 yılında doğmuş, sanatçı ve yazardır.  Elli yılı aşkın süredir puan desenleri ile çalışan sanatçı, bir kaç ay önce Londra' daki Tate Modern Müzesinde açılan Retrospektif tasarımları ile daha tanınır hale geldi. Sanatçının 12 Temmuz' da New York' taki Whitney Museum' da da sergisi açılıyor. Louis Vuitton, Yayoi Kusama koleksiyonun da sanatçının eski işlerini de gösteriyor. Kendisi şu sıralar dünya da Moda Favorisi olarak tanınıyor. 

  Louis Vuitton, Kusama' nın hazırladığı özel koleksiyon için 7 pop-up mağaza açıyor. Aksesuarlardan başlayan ve aklınıza gelebilecek her tasarımın hazırlandığı bu koleksiyonun satılacağı bu mağazaların ilki, 10 Temmuz' da New York' taki Louis Vuitton butiğinin içinde açılacak. Daha sonrası için, Tokyo, Paris, Londra gibi şehirlere de sıçrayacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın