Görüş Bildir
Haberler
Mobil Teknolojiler 2014'te 3,3 Trilyon Dolar Gelir, 11 Milyon Kişiye İstihdam Yarattı

Mobil Teknolojiler 2014'te 3,3 Trilyon Dolar Gelir, 11 Milyon Kişiye İstihdam Yarattı

ATKN
16.01.2015 - 17:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil teknoloji ve servislerin tüm dünyada ne denli hızlı yaygınlaştığını ve gelir ürettiğini özellikle son 4 yıldır canlı bir şekilde görüyoruz. Mobil artık ülke ekonomilerini ciddi düzeyde etkileyen bir teknoloji. Aslında sadece ‘teknoloji’ adıyla tek çaltı altında toplamak yetersiz kalabilir, zira kendi içerisinde yüzlerce alt grubu, uzmanlığı, istihdam alanları, keskin dinamikleri olan dev bir ekonomiden bahsediyoruz.

Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden The Boston Consulting Group, 2014 yılı için mobil teknolojilerin ülke ekonomilerini ve çalışma endüstrisini nasıl etkilediği üzerine oldukça detaylı bir araştırma yayınladı. 2014 yılında mobil teknolojiler küresel olarak 3,3 trilyon dolar gelir üretmiş ve yaklaşık 11 milyon insana iş imkanı sağlamış.

Qualcomm‘un finanse ettiği raporda dikkat çeken bir diğer bilgiyse, ABD, Almanya, Güney Kore, Brezilya, Çin ve Hindistan’da mobil teknolojilerin ülke GSYİH’lerine 1,2 trilyon dolardan daha fazla katkı sağlamış olması. Araştırmaya göre gelişmiş ülkelerde tüketiciler mobil teknolojilere yılda gelirlerinin yaklaşık yüzde 12‘sini ayırıyorlar. Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde ise bu oranın ortalama yüzde 40.

Raporun dikkat çektiği bir diğer kısım ise mobil teknolojiler pazarındaki bu büyümenin daha fazla olması ve ivmeyle artması için 2020 yılına kadar araştırma, geliştirme ve altyapı yatırımlarına yaklaşık 4 trilyon dolar ayrılmalı. Küresel olarak özel sektörün 2009 ile 2013 arasında araştırma, geliştirme ve altyapı yatırımına ise ayırdığı toplam tutar 1,8 trilyon dolar.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/01/16/mobil-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0