Görüş Bildir
Haberler
Mitsubishi Deniz Suyunu Antene Dönüştürdü

Mitsubishi Deniz Suyunu Antene Dönüştürdü

Batuhan
29.01.2016 - 11:25

Mitsubishi firması, bildiğimiz televizyon antenlerine alternatif olacak farklı bir anten geliştirdi. Bu anten, metal iletkenler yerine deniz suyu kullanıyor. SeaAerial adındaki yeni sistem, iletken deniz suyunu havaya fırlatıyor ve bu sayede radyo dalgalarını almak ve iletmek için kubbe şeklinde bir yükselti oluşturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce böyle bir sistemin varlığından bile habersiz olabilirsiniz ancak Mitsubishi, geliştirdikleri bu sistemin dijital televizyon yayınlarını izleyebilmenizi sağlayan ilk deniz suyu anteni olduğuna inanıyor.

Firma, deniz suyunu yukarı püskürtmek için özel bir sistem geliştirmiş ve yalıtımını da iyi bir şekilde yapmış. SeaAerial, sinyalleri düzgün iletebilmesi için püskürtülen suyun miktarını ölçebiliyor ve %70’lik bir başarıyla çalışıyor. Bu sistem, yalnızca yalıtılmış bir püskürtücü ve pompadan oluştuğu için deniz suyunun olduğu her yere kullanılabiliyor.

Gelecekte bu teknoloji deniz kıyılarında, açık denizlerde ve eğer Mitsubishi şehirlere bu sistemin çalışması için kullanılan deniz suyunu ulaştırmayı başarırsa şehirlerde de yaygınlaşabilir.

Evenmag

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın