Görüş Bildir
Haberler
Mithat Sancar'a Canlı Yayında Sansür mü Geldi?

Mithat Sancar'a Canlı Yayında Sansür mü Geldi?

FreiGeist
15.10.2014 - 11:58 Son Güncelleme: 15.10.2014 - 14:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akil İnsanlar Heyeti üyesi, Prof. Dr. Mithat Sancar, Habertürk televizyonunda yayınlanan Balçiçek İlter’in sunduğu ‘Akşam Raporu’ adlı programda ‘teknik arıza’ gerekçesiyle yayından alındı.

Sancar, AKP hükümetinin Kobanê eylemlerinden sonra polislerin yetkilerini daha da artırmaya yönelik çalışması ile ilgili soruyu yanıtlarken, İlter, yayını reklam arası verilmesi gerektiğini söyleyerek reklama gitti. Reklam arasının ardından program Sancar olmadan devam etti.

‘Mithat Sancar’ın başına gelenler sansür mü?’ sorusuna da yanıt yine Sancar’ın kendisinden geldi. Mithat Sancar “Bu akşam HaberturkTV'de canlı yayındayken program birden kesildi. Gerekçe yok, açıklama yok. Özetle rezillikte ve saygısızlıkta sınır yok” dedi. 

MİTHAT SANCAR: YAYIN YÖNETMENİNDEN TALİMAT GELMİŞ!

Sansür iddiasını Radikal'e değerlendiren Mithat Sancar durumla ilgili olarak kanalın yayın yönetmenininden 'yayını kesin' şeklinde talimat geldiğini dair duyum geldiğini söyledi. Balçıçek İlter'le de konuştuğunu ifade eden Sancar, İlter'e de yayın sonuna kadar bir açıklama yapılmadığını sadece teknik aksaklıkla ilgili bir bilgi verildiğine ama durumun teknik aksaklık olmadığının açık olduğunu söyledi. Kendisine de bir açıklama yapılmadığını kaydeden Mithat Sancar,'Bir süre sonra stüdyoyu terk edeceğini söyleyip oradan ayrıldım dedi. 

SANCAR  YAYINDA NE DEMİŞTİ?

Mithat Sancar yayından alınmadan önce, 'mevcut yasaların polisin hiçbir sorun yaşamadan her türlü olaya müdahale edebilmesine olanak sağladığını, özellikle 2006 yılında çıkarılan 'Polis Vazife ve Salahiyeti Kanunu'ndan sonra gerektiğinde silahını kullandığını, hatta bunun pek çok 'yargısız infaz' olarak adlandırılacak olaylara neden olduğunu' ifade etti; 'Gezi Direnişi'nde polisin pek çok genci direk hedef alarak öldürdüğünü' belirtti. 'Terörle Mücadele Yasası'nın da bu anlamda olumsuz sonuçlar doğurduğuna' dikkat çeken Sancar, 'toplumda 13-14 yaşındaki çocukların 'taş atan çocuklar' olarak tanımlanarak cezaevlerine konulduğunu ve polisin yetkilerinin daha da artırılmasının daha da olumsuz sonuçlara yol açacağını' söylerken, yayından alındı.

Evrensel  ve Radikal

Balçiçek İlter'in konuya ilişkin açıklaması

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mithat Sancar'ın açıklaması

Gelen tepkiler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0