Görüş Bildir
Haberler
MİT Yasası Meclis’i Karıştırdı

MİT Yasası Meclis’i Karıştırdı

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak arasında ‘Şerefsiz’ tartışması yaşandı. Yaşanan gerginlik nedeniyle birleşime ara verildi.

TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, söz alarak komisyon üyelerinin bulunduğu yerinden kalkarak 2 dakikalık konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Çözüm sürecini anlatan Atalay, “Biz çözüm sürecini hiç bir safhasını gizli yürütmüyoruz. Meşru zemin içinde, hukuk içinde yürütüyoruz. MİT daha öncede görüşmüştür, 15 yıl öncede görüşmüştür. Devletin menfaati gereği görüşür. Biz çözüm sürecini apaçık yürütüyoruz. Biz öyle lafımızı çekinmeyiz. Yaptığımız yaptık deriz. Biz risk alan bir hükümetiz. Ülkemizin bir sorunu varsa cesaret gösteririz. Biz çözüm süreci yürütüyoruz. Mit örgütle de görüşüyor. Biz BDP ile görüşüyoruz. Siyasi boyutunu biz yürütüyoruz. Bu devam edecek. Gerekirse MİT başka örgütlerle de görüşecek” dedi.

Konuşmasının ardından Atalay, komisyon üyelerinin bulunduğu yerine geçti. Bu sırada MHP sıralarından ‘Şerefsiz’ cümlesinin kullanıldığını iddia eden Atalay, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’a tepki gösterdi ve Uzunırmak’a dönerek aynı cümleyi kullandı. Bunun üzerine ikili arasında sözlü tartışma yaşandı. Bunun üzerine Genel Kurul bir anda karıştı. Uzunırmak yerinden kalkarak hızla yürümeye başlayınca araya bazı milletvekilleri girdi. Tartışma, araya giren milletvekilleri tarafından sonlandırıldı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise yaşanan gerginlik nedeniyle birleşime ara verdi. 

  • zete.com
Kaynak: http://zete.com/2014/04/mit-yasasi-me...
İçeriğin Devamı Aşağıda

MİT Yönetmeliği'ni Gösteririm Ama Okutmam!

Atalay, yönetmeliğin yanında olduğunu belirterek, 'Yanımda, içinin gizliliği var. Bu yönetmeliği göstereyim dedim, gösterdim de' dedi

TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay , 'İsteyen milletvekiline 'MİT Yönetmeliğini gösterebilirim' dedi. Bunun üzerine yanına giden CHP'li Aytuğ Atıcı 'ya ise yönetmeliği uzaktan göstermekle yetindi.

Radikal.com.tr’de yer alan habere göre, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, soru cevap kısmında, “İsteyen milletvekiline MİT Yönetmeliğini gösterebilirim” dedi. Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Atalay'ın yanına gitti. Atalay ise uzak bir mesafeden yönetmeliği sadece gösterdi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiminde saat 14.00'da toplandı ve gündem dışı görüşmelerin ardından Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine geçildi. Burada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, soru-cevap bölümünde milletvekillerinin sorduğu soruları yanıtladı.

Atalay, dünkü Genel Kurul'da isteyen milletvekillerine MİT Yönetmeliğini gösterebileceğini söyledi. Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bakan Atalay'a yönetmelik sorusu sordu ve yanına giderek yönetmeliği görmek istedi. Bunun üzerine Atalay, Atıcı'ya, “Şu anda yanıtlıyorum. Lütfen, yerinize oturun. Ben müsait olunca gelirsiniz” dedi. Bunun üzerine Atıcı komisyon bölümünde oturan Atalay'ın soruları cevaplamasını, komisyon oturma yerinin hemen kenarında yaklaşık 5 dakika bekledi.

Sadece gösterdi

Soru cevabın ardından Atıcı, Atalay'ın yanına gitti. Ancak Atalay, sadece elindeki yönetmelik dosyasını uzaktan Atıcı'ya gösterdi, okumasına izin vermedi.

Atalay, yönetmeliğin yanında olduğunu belirterek, 'Yanımda, içinin gizliliği var. Bu yönetmeliği göstereyim dedim, gösterdim de. Kürsüde de gösteririm. O bir gizli yönetmeliktir. Yönetmelikte şu anda yürürlüktedir' dedi.

Teklifle ilgili yorumlar olduğunu ve burada bir af mı getiriliyor yönünde sorular sorulduğunu belirten Atalay, 'Burada bir af müessesi yok. Bir af maddesi yok. Böyle bir şey söz konusu değil” dedi. Çözüm sürecine değinen Atalay, “Çözüm süreciyle ilgili şu anda hükümetimizi önündeki en önemli projelerden birisidir. Verimli gitmektedir. İnşallah Türkiye için de hayırlı olacağına inandığımız bir çalışma' dedi.

MİT mensuplarının her yerde yargılanabildiğini belirten Atalay, 'Yargılama olarak MİT mensupları her yerde yargılanabiliyor. Bugünkü önergeyi de o hale getiriyoruz. Sadece MİT Başkanı bugün valilerde, büyükşehir belediye başkanlarında ve devletteki müsteşarlarda olduğu gibi Yargıtay'da yargılanacak. Sadece o farkı getiriyoruz. Aranan MİT görevlisi ise yok. Görev suçundan dolayı yargıda olan 5 kişi, kişisel suçlardan yargıda olan da 2 kişi, birisi de tutukluymuş' dedi.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/atalaydan-chp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0