Görüş Bildir
Haberler
MİT: 'Rıza Sarraf ile İlgili Rapor Yok'

MİT: 'Rıza Sarraf ile İlgili Rapor Yok'

FreiGeist
10.03.2015 - 15:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu ile Rıza Sarraf arasındaki tazminat davasına yazı gönderen MİT, Rıza Sarraf’ın suç işlediğine dair, Başbakanlığa 18 Nisan 2013 tarihli bir rapor sunmadıklarını belirtti.

17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan daha sonra takipsizlik kararı verilen iş adamı Rıza Sarraf, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu’nun '27 Ocak 2014’te yapılan grup toplantısında Rıza Sarraf’a hakaret edip iftira attığı iddiasıyla' açılan tazminat davası İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Dava kapsamında Kılıçdaroğlu’nun avukatları, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 18 Nisan 2013’te hazırladığı üç sayfalık raporda, tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf ve bazı bakanlarla ilişkisinin anlatıldığını belirtti. Bu raporun da Başbakanlık’a sunulduğunu iddia etti.

Mahkeme bu iddianın doğru olup olmadığını tespit etmek için MİT’e yazı göndererek böyle bir raporun olup olmadığını sordu. MİT’in cevabı mahkemeye ulaştı. 'Gizli' ibareli yazıda, kayıtların incelendiğini belirten MİT, '18 Nisan 2013 tarihli Rıza Sarraf’ın suç işlediğine dair tespitleri içeren, teşkilâtımız tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir rapor bulunmamaktadır' yanıtını veriyordu.

Bu rapora Kılıçdaroğlu’nun avukatından itiraz geldi. MİT Müsteşarlığı tarafından gelen yazıyı kabul etmediklerini belirten avukat, 'Kelime oyunu yapıldığını düşünüyoruz. Rıza Sarraf'la ilgili bir rapor olup olmadığına yönelik değerlendirme yapılmamıştır. Suç işlediği yönünde bir rapor olmadığı belirtilmiştir' dedi.

Rapor iddiası

17 Aralık yolsuzluk operasyonu sırasında, en çok tartışılan konulardan biri, MİT'in Rıza Sarraf'ın bazı bakanlar ilişkisi hakkında bir rapor hazırladığı iddiasıydı. 18 Nisan 2013’te hazırlandığı ve Başbakanlığa gönderildiği iddia edilen üç sayfalık raporda, bu ilişkilerin hükümete zarar verdiğine de yer verildiği öne sürülmüştü.

Selahattin Günday | Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0