Görüş Bildir
Haberler
Mısır Ordusu Evleri Yıkmaya Devam Ediyor

Mısır Ordusu Evleri Yıkmaya Devam Ediyor

Onedio Medya
17.03.2014 - 23:43 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 00:16

Mısır Ordusu Evleri Yıkmaya Devam Ediyor

Mısır ordusunun, altından tünel geçtiği gerekçesiyle Refah kentinde başlattığı ev yıkımları devam ediyor.

REFAH

Mısır ordusunun, Gazze sınırındaki Refah kentinde bulunan bazı evleri, 'altından tünel geçtiği' gerekçesiyle patlayıcı madde kullanarak yıkması, bugün de Gazze tarafındaki çok sayıda evin zarar görmesine neden oldu.

Mısır ordusu, Gazze sınırındaki Refah kentinde altında tüneller bulunduğu gerekçesiyle 3 evi patlayıcı madde kullanarak yıktı. Patlamaların etkisiyle Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Tellu's Sultan Mahallesi'nde Filistinlilere ait çok sayıda evin camları ve kapıları kırıldı, duvarlarında çatlaklar oluştu.

Ordunun, Gazze sınırında bulunan 10 evi daha benzer gerekçelerle yıkacağı uyarısında bulunduğu belirtilirken, Gazze tarafında ise insanların, evlerini patlamalardan zarar görmemesi için basit önlemlerle korumaya çalıştığı gözlendi.

Refah kentinde dün de altında tüneller bulunduğu gerekçesiyle 4 ev patlayıcı madde kullanılarak yıkılmıştı. Patlamalar nedeniyle Gazze'deki Tellu's Sultan semtinde yaklaşık 100 ev ve sınırdan 300 metre uzaklıkta bulunan Ebu Zer el-Gıfari Camisi'nde hasar meydana gelmişti.

İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze'nin dünyaya açılan kapısı haline gelen Mısır ile Gazze arasındaki tüneller, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere Gazzelilerin temel ihtiyaçlarını karşılıyordu. Bu tünellerin büyük bir kısmı, Mısır ordusunun 3 Temmuz 2013'te gerçekleştirdiği darbenin ardından kapatılmıştı.

Mısır ordusu, askeri darbeden bu yana, tünellerin yanı sıra içinden tüneller geçtiği gerekçesiyle bazı evleri de yıkıyor.

Muhabir: Hani eş-Şair

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/302373--mis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0