Görüş Bildir
Haberler
Mısır'da 683 Kişiye Daha İdam!

Mısır'da 683 Kişiye Daha İdam!

adem kara
28.04.2014 - 10:54 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 15:44

Mısır'da Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii'nin de aralarında olduğu 683 kişi daha idama mahkum edildi, geçen ay idama mahkum edilen 529 kişiden 492'sinin cezası ise müebbet hapse çevrildi.

Mahkemenin ayrıca, aynı davadan yargılanan ve aralarında Müslüman Kardeşler teşkilatının lideri Muhammed Bedii’nin de yer aldığı 683 kişi hakkında idam kararı verildi.

Mahkeme, daha önce idama mahkum edilen 529 kişiden 492'sinin cezasını ise müebbet hapis cezasına çevirdi. Geriye kalan 37 kişi ise idama mahkum edildi.

Mısır kanunlarına göre, idam kararları mahkeme kararının ardından ülkedeki en yüksek dini otorite olan müftüye gidiyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra karar tekrar mahkemeye gönderiliyor ve burada sonuca bağlanıyor.

İdam kararları Mısır’daki darbe karşıtları ve Müslüman Kardeşler destekçilerinin yanısıra uluslararası toplumun da büyük tepkisine neden oldu.

İdam kararına yoğun tepki

Uluslararası Af Örgütü, geçtiğimiz haftalarda Mısır'da 529 İhvan üyesine, şiddete teşvik suçundan verilen idam cezasını kınadı ve kararın 'anlamsız' olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 'şiddete teşvik' suçlamasıyla verilen idam cezalarına “529 sanığın iki gün süren bir davada uluslararası standartlarda yargılanabilmesi mantığa aykırı” diyerek tepki gösterdi.

Mısır’da 3 Temmuz’da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından siyasi ve ekonomik istikrarsızlık sürüyor.

Ülkede şiddet Müslüman Kardeşler’in darbe rejimi tarafından 'terör örgütü' ilan edilmesinden sonra daha da arttı.

Darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Mursi de dört ayrı davadan yargılanıyor.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/683...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0